Υπάρχουν τρόποι για να μην βαρεθούν τα παιδιά στις γιορτές

Τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά τώρα που κλείνουν τα σχολεία για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

Υπάρχουν τρόποι για να μην βαρεθούν τα παιδιά στις γιορτές

Τα παιδιά σας θα πρέπει να αποφύγουν τις πολλές ώρες στην τηλεόραση και το δύσκολο είναι να τους βρείτε πράγματα να κάνουν. Επειδή πολλές φορές ο καιρός δεν βοηθάει καθώς κάνει κρύο είναι περισσότερες οι ώρες που μένετε σπίτι.

Τι μπορείτε να κάνετε

-Κάντε τους καθημερινές εκπλήξεις

Μπορείτε να τους πάρετε μικρά πράγματα για τις μέρες που δεν θα έχουν σχολείο και να τους δίνεται ένα κάθε μέρα. Για παράδειγμα, από ένα βιβλίο για ζωγραφική, ένα βιβλίο για να διαβάσουν ή κάποιο παιχνίδι. Κάποιο από τα δώρα μπορεί να είναι ένα παιδικό DVD που θα τους αρέσει ή ένα παζλ.

-Βόλτες

-Σε περίπτωση που βρίσκεστε σε περιοχή με χιόνια δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από το να βγειτε έξω και να παίξετε χιονοπόλεμο. Σε διαφορετική περίπτωση κάντε μια βόλτα μαζί τους έξω.

-Διακοσμήστε

Βάλτε τα να σας βοηθήσουν να διακοσμήσετε το σπίτι. Μην τελειώσετε πολύ νωρίς όλες τις διακοσμήσεις, αφήστε και κάτι για τις γιορτές.

-Δείτε θεατρικές χριστουγεννιάτικες παραστάσεις

Κάθε Χριστούγεννα οι παραστάσεις είναι πολλές, σίγουρα λοιπόν θα υπάρχουν θέατρα που και φέτος έχουν όμορφα έργα, ή κάποιες κινηματογραφικές ταινίες για όλη την οικογένεια.

-Φτιάξτε ένα καλάθι κατασκευών

Σκεφτείτε πράγματα που θα μπορούσατε να φτιάξετε και μαζέψτε σε ένα καλάθι ότι θα χρειαστείτε. Περάστε λίγες ώρες την ημέρα κάνοντας κατασκευές.

-Μπείτε στην κουζίνα

Τι καλυτερο από το να έχετε τα παιδιά σας μαζί σας στην κουζίνα. Βάλτε τα στο... κόλπο αν σκοπεύετε να φτιάξετε τα απαραίτητα γλυκά για εκείνα.

Διαβάστε επίσης

Ο απόλυτος χριστουγεννιάτικος προορισμός: 11 μαγικά πάρκα σε όλη την Ελλάδα
Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Φτιάξτε Harry Potter στολίδια

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved