Το πρωινό γεύμα αυξάνει την ευφυΐα των παιδιών!

Το πρωινό είναι το πρώτο και το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας για μικρούς και μεγάλους. Τελευταίες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε παιδιά ηλικίας έξι ετών, μας επιβεβαιώνουν την πολύτιμη συμβολή του πρωινού στη διατροφή τους!

Το πρωινό γεύμα αυξάνει την ευφυΐα των παιδιών!

Συγκεκριμένα, μία έρευνα που έγινε στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Πανσυλβανίας, με δείγμα 1269 παιδιά, έδειξε ότι τα παιδιά που έτρωγαν ένα καλό και σωστό πρωινό καθημερινά, είχαν υψηλότερα σκορ στα IQ τεστ! Οι ειδικοί λένε ότι αυτό γίνεται γιατί το πρωινό λειτουργεί σαν επαναφόρτιση του εγκεφάλου και όταν μάλιστα συνδυάζεται με την παρουσία όλης της οικογένειας, τα παιδιά βελτιώνουν θεαματικά το λεξιλόγιο και τον τρόπο έκφρασής τους.

Ποιο όμως μπορεί να είναι ένα σωστό πρωινό;

Το μυστικό για ένα καλό πρωινό, που θα συμβάλει στην ανάπτυξη των παιδιών κρύβεται στην ποιότητά του. Προτιμήστε να φτιάξετε κάτι στο παιδί σας και αποφύγετε να πάρετε κάτι έτοιμο από έξω. Ένα σωστό πρωινό για ένα παιδί, μπορεί να περιλαμβάνει ένα ποτήρι γάλα ή γιαούρτι, φρέσκο χυμό, μία φέτα ψωμί με μέλι ή μαρμελάδα και λίγο βούτυρο, φρούτα, ένα κομμάτι σπιτικό κέικ ή ό,τι άλλο μπορεί να έχετε φτιάξει!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved