Μήπως άργησε το παιδί μου να περπατήσει;

Όσο το μωράκι μεγαλώνει τόσο ο γονιός όσο κι εκείνο προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και στις νέες πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Μήπως άργησε το παιδί μου να περπατήσει;

Κάθε μέρα είναι και διαφορετική. Το παιδί αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς και εσείς μετά από λίγο διάστημα δε θα καταλάβετε πότε περπάτησε και στάθηκε στα ποδαράκια του. Ας σταθούμε όμως σε ποια ηλικία θα γίνει αυτό γιατί πολλοί είναι οι γονείς που αναρωτιούνται πότε το βλαστάρι τους θα σταθεί όρθιο.

Όταν το μωράκι γίνει 9 μηνών ήδη έχει αρχίσει να μπουσουλάει και ίσως προσπαθεί να γραπωθεί από κάπου για να στηριχτεί. Αυτό που είναι πέρα για πέρα γνωστό είναι ότι τα περισσότερα παιδάκια κάνουν τα πρώτα τους βηματάκια μεταξύ 9-12 μηνών.

Πότε όμως θα περπατήσει κανονικά; Μέχρι 15 μηνών το παιδάκι σας, θα κάνει τις βόλτες του στο σπίτι κι εσείς θα τρέχετε από πίσω του καθώς δε θα το προλαβαίνετε! Ωστόσο αν το μικράκι σας, δεν περπατάει μέχρι αυτήν την ηλικία δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ούτε να αγχωθείτε. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις παιδιών που στηρίχτηκαν στα πόδια τους κανονικά όταν έφτασαν στην ηλικία των 17 μηνών.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε εσείς, είναι να είστε δίπλα του όταν το δείτε να προσπαθεί να στηριχτεί από το τραπέζι ή από τον καναπέ. Αυτό συνήθως γίνεται στην ηλικία των 9 μηνών!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved