Πιπίλα: Πώς να την κόψει το παιδί μου

Από τις πρώτες κιόλας μέρες ζωής τους, τα νεογέννητα «πιπιλάνε» τα δαχτυλάκια τους μέχρι την στιγμή που η μαμά τους δώσει την πιπίλα.

Πιπίλα: Πώς να την κόψει το παιδί μου

Συνήθως με την πιπίλα, τα μωρά σταματούν να κλαίνε ή να γκρινιάζουν, ενώ κοιμούνται κάποιες φορές έχοντάς την στο στοματάκι τους.

Σιγά σιγά όμως το παιδί μεγαλώνει και από την βρεφική ηλικία μεταπηδά στην παιδική. Έτσι υπάρχουν παιδάκια 3-4 ετών που δεν μπορούν να αποχωριστούν την πιπίλα.

Εμείς απευθυνθήκαμε σε ειδικούς και σας παρουσιάζουμε μερικούς τρόπους οι οποίοι μπορούν να σας βοηθήσουν προκειμένου να κόψετε την πιπίλα με ήρεμο τρόπο.

• Καταρχήν αυτή η συνήθεια δεν μπορεί να κοπεί από τη μία μέρα στην άλλη. Δεν μπορείτε για παράδειγμα να την εξαφανίσετε ξαφνικά γιατί η αντίδραση του παιδιού σας θα είναι άσχημη και αυτό θα είναι δικαιολογημένο.
• Μειώστε σιγά σιγά το χρόνο που έχει την πιπίλα στο στόμα του. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε, αν βγάλετε το παιδάκι σας βόλτα ή αν το απασχολείτε με τα παιχνιδάκια του περισσότερες ώρες.
• Κάντε μία συμφωνία! Πείτε του να έχει την πιπίλα μόνο όταν πηγαίνει για ύπνο.
• Προς θεού, μην αρχίσετε να φωνάζετε και να το τιμωρείτε, λέγοντάς του ότι αυτό που κάνει είναι πολύ κακό.

Αν ωστόσο το παιδάκι σας έχει φτάσει στην ηλικία των 5 ετών και δυσκολεύεται να την κόψει, το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved