Η παιδική αθωότητα μέσα από φωτογραφίες

 Η παιδική αθωότητα εξακολουθεί να βρίσκεται κάπου μέσα μας. Αρκεί να την αναζητήσουμε.

Μαργαρίτα Νικολάου
Η παιδική αθωότητα μέσα από φωτογραφίες

instagram/@alev.neto

Τι μας έχει συμβεί; Τα παιδιά έχουν τόσα πολλά υπέροχα αθώα και αφελή χαρακτηριστικά. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι που μας τραβούν σε αυτά. Μας κάνουν να γελάμε και η αγνότητα και η αθωότητά τους είναι αυτό που κάνει τη ζωή μαζί τους τόσο ξεχωριστή. Μας αρέσει να ξαναλέμε τις αστείες ιστορίες τους ή να φέρνουμε στο μυαλό μας ξεκαρδιστικά περιστατικά που έχουμε ζήσει κοντά τους. Όμως, πού πάει η αθωότητα καθώς μεγαλώνουμε; Φαίνεται ότι ο κόσμος έχει τον τρόπο να τη νικάει και να τη διώχνει από μέσα μας.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που χαιρετήσατε έναν άγνωστο; Πότε ήταν η τελευταία φορά που σταματήσατε να παρατηρήσετε ένα έντομο; Τα παιδιά έχουν αυτή την εκπληκτική ικανότητα να βλέπουν αλλιώς. Να βλέπουν απλώς το καλό, να λένε γεια σε όλους και σε όλα, να παρατηρούν για ώρες ένα μυρμήγκι που προσπαθεί να πιάσει με τις κεραίες του ένα ψίχουλο για να το μεταφέρει στη φωλιά του, να τραγουδούν τυχαία ή να ακούν ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο και να χορεύουν δίχως λόγο και αφορμή.

Τι σημαίνει παιδική αθωότητα, πώς χάνεται και τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Μεγαλώνοντας σταματάμε να χαιρόμαστε με τις απλές χαρές, εκείνες τις χαρές της παιδικής αθωότητας.

Αυτή την παιδική αθωότητα κατάφερε να αποτυπώσει στο χαρτί η Alev Neto. Μια καλλιτέχνης που την ακολουθούν πάνω από 145.000 χρήστες στο Instagram.

Κάποιοι από τους πρωταγωνιστές των σκίτσων της είναι τα ίδια της τα παιδιά. Πολλές φορές τους ζητά να ποζάρουν για να απαθανατίσει με τα χρώματά της την παιδική τους αθωότητα. Όπως αυτό το σκίτσο που δείχνει την κόρη της να φιλά τον πρίγκιπα βάτραχο.

https://www.instagram.com/p/C6LqnpDrgJF/

Ακολουθούν μερικά από τα σκίτσα που ξεχωρίσαμε στον προσωπικό της λογαριασμό.

https://www.instagram.com/p/C5iw40joWRP/
https://www.instagram.com/p/CwlMJgALaA-/
https://www.instagram.com/p/C4zpWEcolpq/
https://www.instagram.com/p/Cj0_DPyLmtv/
https://www.instagram.com/p/Cy6Br2YLgnX/
https://www.instagram.com/p/CwV2n8FrGnz/
https://www.instagram.com/p/CxUbpLQIpM2/
https://www.instagram.com/p/CpXqEyloKC9/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved