Τρόποι να κάνετε τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού μαγικά

Τα πρώτα Χριστούγεννα ως μαμά - Τι να κάνετε με το μωρό σας.

Τρόποι να κάνετε τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού μαγικά
Bigstock

Η απόκτηση ενός μωρού είναι γεμάτη από πολλά πρώτα πράγματα και με τα Χριστούγεννα να βρίσκονται προ των πυλών, γνωρίζουμε ότι πολλοί γονείς θα γιορτάσουν τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού τους. Εάν αυτό ισχύει και για εσάς, είναι πιθανό να σας απασχολεί περισσότερο το πώς θα περάσετε όμορφα με το νεογέννητο σας, το παιδί που μπουσουλάει ή το παιδί που βγάζει δόντια.

Σε όποια φάση και αν βρίσκεστε, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δημιουργήσετε αναμνήσεις με το νέο μέλος της οικογένειάς σας, ακόμη και αν το ίδιο δεν το θυμάται μετά από πολλά χρόνια.

Τι πρέπει να κάνετε; Απλά να βρείτε τρόπους να κάνετε τα πρώτα Χριστούγεννα με το μωρό σας μαγικά και αξέχαστα.

1. Φορέστε ίδιες πιτζάμες

Μπορεί να μην σας φαίνεται κάτι «Ουάου» αλλά πιστέψτε μας, οι απίθανες φωτογραφίες που θα βγάλετε μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή το στολισμένο τζάκι μετά από μερικά χρόνια θα δείχνουν «Ουάου».

2. Χρησιμοποιήστε προσωποποιημένα στολίδια και γιορτινές κάλτσες

Αγοράστε στολίδια με μωρά κορίτσια ή αγόρια, στολίδια με το όνομα του μωρού σας και χριστουγεννιάτικες κάλτσες. Τα στολίδια επίσης μπορεί να έχουν επάνω τους και τη φράση: Τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού.

3. Φωτογραφηθείτε με έναν Άγιο Βασίλη

Στα εμπορικά καταστήματα, στο κέντρο της Αθήνας και σε αρκετά χριστουγεννιάτικα πάρκα θα βρείτε Άγιους Βασίληδες. Φωτογραφηθείτε μαζί τους και δείτε πώς θα αντιδράσει το μικρό σας βλέποντάς τον.

4. Επισκεφθείτε φίλους και συγγενείς

Μπορεί οι φίλοι και οι συγγενείς να έχουν δει το μικρό σας σε φωτογραφίες, όμως είναι όμορφο να κάνετε μια επίσκεψη μαζί με το μωρό για να το δουν και από κοντά. Από τη στιγμή που τα Χριστούγεννα έχουν να κάνουν με την οικογένεια και τα δώρα, συμπεριλάβετε και το μωρό σας σε αυτή τη χαρά και παρευρεθείτε στο πλευρό ανθρώπων που τους αγαπάτε και σας αγαπούν.

5. Διαβάστε χριστουγεννιάτικες ιστορίες

Τα οφέλη από την ανάγνωση χριστουγεννιάτικων ιστοριών είναι πολλά. Διαλέξτε παραμύθια με τον Άγιο Βασίλη, τον Ρούντολφ και τον Φρόστι τον Χιονάνθρωπο.

6. Δημιουργήστε μια δική σας παράδοση

Για παράδειγμα κάντε έθιμο την κατασκευή χειροποίητων χριστουγεννιάτικων καρτών ή τη διακόσμηση της πόρτας με χειροτεχνίες που θα φτιάχνετε μαζί με το παιδί σας. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και διαλέξτε μια παράδοση που θα φέρνει χαρά στην οικογένειά σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved