Τι πρέπει να κάνετε τα Χριστούγεννα αν είστε έγκυος

Χρήσιμες συμβουλές για εγκύους την περίοδο των γιορτών.

Τι πρέπει να κάνετε τα Χριστούγεννα αν είστε έγκυος
Bigstock

Αν είστε έγκυος φέτος τα Χριστούγεννα, σίγουρα έχετε κάθε λόγο να γιορτάζετε. Είναι ένα ξεχωριστό γεγονός για εσάς κα τους δικούς σας ανθρώπους. Εκ των πραγμάτων θα πρέπει να προσέξετε κάποια πράγματα, ανεξάρτητα από το στάδιο της εγκυμοσύνης σας.

Ο γιατρός σας θα σας δώσει τις κατάλληλες οδηγίες και σε συνδυασμό με τις παρακάτω συμβουλές είναι βέβαιο ότι οι φετινές γιορτές θα κυλήσουν ομαλά.

Μη ξεχνάτε να ενυδατώνεστε

Οι γιατροί συμβουλεύουν ότι δεν πρέπει να πίνετε καθόλου αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αν και αυτό μπορεί να φαντάζει στην εορταστική περίοδο ακόμα πιο δύσκολο, μιλήστε με τον γιατρό σας αν μπορείτε να κάνετε μια …παρασπονδία ( με μέτρο πάντα). Ωστόσο, μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονα υγρά για να ενυδατώνετε ο οργανισμός σας.

xristougenna-egkimosini-diatrofi.jpg

Τρώτε μικρά και συχνά γεύματα

Δώστε στο σώμα σας την ευκαιρία να αφομοιώσει τα γεύματα. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό χωρίς να υποφέρετε αργότερα από δυσπεψία ή καούρα . Επίσης με τον τρόπο αυτό δεν θα καταναλώσετε μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Περπατήστε

Αφιερώστε λίγο χρόνο καθημερινά και την περίοδο των γιορτών και περπατήστε. Η άσκηση δεν θα σας βοηθήσει απλώς να νιώσετε πιο χαλαρή, αλλά θα σας ανακουφίσει και από τυχόν φουσκώματα που μπορεί να νιώθετε.

Μην πιέζεστε

Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος όμορφη αλλά με αρκετή κούραση και τρέξιμο. Μειώστε τις προσδοκίες σας για φέτος και κάντε τα απολύτως απαραίτητα. Δεν έχει σημασία αν δεν αγοράσετε τα τέλεια δώρα… Σημασία έχει να είστε όσο πιο χαλαρή γίνεται και να αποφύγετε το άγχος.

Αφιερώστε χρόνο για να χαλαρώσετε

Πρέπει να κάνετε τακτικά διαλείμματα ώστε να είστε ξεκούραστη καθόλη τη διάρκεια των γιορτών. Είναι διακοπές, επομένως είναι καλό να περιποιηθείτε τον εαυτό σας .

Κάντε χαλαρές βόλτες στις χριστουγεννιάτικες αγορές

Αν σας αρέσει η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και τα στολισμένα καταστήματα, προτιμήστε να τα επισκεφτείτε ώρες που έχουν πολύ κόσμο. Έτσι και τη βόλτα σας θα απολαύσετε και δεν θα ταλαιπωρηθείτε και τις αγορές σας θα ολοκληρώσετε χωρίς να περιμένετε στην ουρά.

xristougenna-egkyos.jpg

Απολαύστε έναν υπνάκο

Εάν αυτή είναι η πρώτη σας εγκυμοσύνη, επιτρέψτε στον εαυτό σας την πολυτέλεια ενός μεσημεριανού ή απογευματινού ύπνου. Πολλές γυναίκες αισθάνονται πολύ κουρασμένες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οπότε ξεκουραστείτε όσο μπορείτε. Του χρόνου, όταν το μωρό σας θα είναι στην αγκαλιά σας δεν θα είναι τόσο εύκολο να ξαπλώσετε!

Αποδεχτείτε τη βοήθεια

Αφήστε κάποιον άλλο να καθαρίσει , να γεμίσει το πλυντήριο πιάτων, να μαγειρέψει. Μπορεί να δυσκολευτείτε να ζητήσετε ή να δεχτείτε βοήθεια, αλλά προσπαθήστε, είναι προς όφελός σας.

Με πληροφορίες από το babycentre.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved