Σε ποια ηλικία είναι καλό να ξεκινήσει το παιδί μου μπαλέτο;

Το μπαλέτο είναι ο πρώτος χορός που μαθαίνει ένα παιδί. Από νωρίς κιόλας οι γονείς στέλνουν τις κορούλες τους να μάθουν τα πρώτα τους βήματα.

Σε ποια ηλικία είναι καλό να ξεκινήσει το παιδί μου μπαλέτο;

Έχει μάλιστα παρατηρηθεί η τάση πολλών να παρακινούν τα παιδιά τους να ξεκινήσουν μπαλέτο ακόμη και από προσχολική ηλικία!

Μήπως όμως όταν το παιδί είναι τόσο μικρό δεν μπορεί να ανταποκριθεί; Το συγκεκριμένο είδος χορού σύμφωνα με τους δασκάλους, είναι πολύ απαιτητικό μιας και χρειάζεται πειθαρχία και προσήλωση. Οι ξενόγλωσσοι ορισμοί και οι δύσκολες κινήσεις του, είναι αρκετά δύσκολο να αφομοιωθούν από ένα μικρό παιδί.

Ποια όμως είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί χορό; Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να έχει ήδη ξεκινήσει το σχολείο ώστε να αρχίζει με αυτόν τον τρόπο να κοινωνικοποιείται και να μπορεί να πάρει αποφάσεις για τον εαυτό του.

Επιπλέον ένας από τους λόγους που ο χορός δεν ενδείκνυται σε πολύ μικρές ηλικίες είναι για το λόγο ότι ο σκελετός του παιδιού είναι πολύ μαλακός για τις σωματικές απαιτήσεις. Έτσι καλό θα ήταν να ξεκινήσει μαθήματα από την ηλικία των 10 ή των 12.

Ωστόσο όσοι γονείς επιμένουν ότι πρέπει να μάθουν τα παιδιά τους σε μικρή ηλικία χορό, υπάρχουν προπαρασκευαστικά μαθήματα μπαλέτου για παιδιά ηλικίας 4-8 ετών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved