Δέκα υπέροχες φωτογραφίες παιδιών με το νεογέννητο αδελφάκι τους

Τα μεγαλύτερα αδέλφια ποζάρουν με το νέο μέλος της οικογένειάς τους.

Δέκα υπέροχες φωτογραφίες παιδιών με το νεογέννητο αδελφάκι τους
Instagram / in_fotodesign_photography

Ο ερχομός ενός νέου παιδιού στην οικογένεια είναι ένα χαρμόσυνο γεγονός ωστόσο προκαλεί αντικρουόμενα συναισθήματα στο πρώτο παιδί, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί εξαρχής τα οφέλη της αδελφικής σχέσης. Προφανώς κάτι θα «χάσει», π.χ. την αποκλειστικότητα αλλά έχει και πολλά να κερδίσει, όπως το να είναι ο μεγάλος αδελφός ή αδελφή.

Συνήθως τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά, αισθάνονται πιο έντονα ζήλεια, απογοήτευση ενίοτε και θυμό για το νέο μωράκι που ξαφνικά έχει την προσοχή όλων. Δεν τους είναι εύκολο να αντιληφθούν ότι οι γονείς του μπορούν να τα αγαπούν χωρίς να μοιράζονται αυτή την αγάπη τους.


https://www.instagram.com/p/CfWwe_MoUBc/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το λάθος που κάνουν οι γονείς

Συχνά οι γονείς δεν δίνουν τον απαιτούμενο χρόνο στο μεγαλύτερο παιδί να συνηθίσει στην ιδέα και την παρουσία του νέου μέλους. Όταν φωνάζει ή δείχνει τη ζήλια του το επιπλήττουν και το υποχρεώνουν με τον τρόπο τους να είναι υπόδειγμα μεγάλου αδελφού, όπου θα πρέπει να το προσέχει και να το φροντίζει.

Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς, είναι απόλυτα υγιές για να ένα παιδί να εκφράσει ανοιχτά την αντίδρασή του για το μωρό και οι γονείς καλούνται να του εξηγήσουν - όχι μόνο μια φορά - ότι δεν θα αλλάξει κάτι στη μεταξύ τους σχέση , απεναντίας θα διευρυνθεί και θα δυναμώσει.

Οι αδελφικές σχέσεις

Φυσικά υπάρχουν και τα παιδιά που αποδέχονται θερμά το νέο μέλος της οικογένειας. Είναι υπερπροστατευτικά, θέλουν να είναι συνεχώς μαζί του, αρνούνται να το αποχωριστούν.


https://www.instagram.com/p/CehQirUogzD/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η πρώτη γνωριμία

Όπως και να έχουν τα πράγματα είναι υπέροχο να απαθανατίσετε τις στιγμές από τις αντιδράσεις που θα έχει το δικό σας παιδί (ή παιδιά) την πρώτη φορά που θα αντικρίσει το νεογέννητο αδερφάκι του ( ή μέσα στον πρώτο μήνα). Το έκαναν αρκετοί γονείς και αυτές τις υπέροχες φωτογραφίες μπορείτε να τις δείτε στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved