Παιδικά εσώρουχα: Πώς να κάνετε την σωστή επιλογή

  • Παιδικά εσώρουχα: Κριτήρια επιλογής
  • Ποιότητα
  • Ελαστικότητα
  • Σχέδια
  • Ηλικία παιδιού
  • Κατάλληλο μέγεθος
  • Φινιρίσματα και ετικέτες
Παιδικά εσώρουχα: Πώς να κάνετε την σωστή επιλογή
bigstockphoto.com

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε παιδικά εσώρουχα είναι η άνεση.

Φυσικά δεν είναι το μοναδικό κριτήριο καθώς η ηλικία του παιδιού, η ποιότητα και το μέγεθος, είναι παράγοντες που πρέπει να συνυπολογίσετε πριν από κάθε αγορά παιδικών εσωρούχων.

Παιδικά εσώρουχα: Κριτήρια επιλογής

Τρία κριτήρια θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα κατάλληλα εσώρουχα για το παιδί σας:

paidika esorouxa2

Ποιότητα

Είναι πολύ σημαντικό τα εσώρουχα να αναπνέουν, καθώς αυτό εμποδίζει τη συσσώρευση υγρασίας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Επίσης, μειώνεται η πιθανότητα μολύνσεων ενώ δεν προκαλούνται ερεθισμοί στην επιδερμίδα του παιδιού. Το πιο κατάλληλο ύφασμα είναι το βαμβακερό το οποίο είναι απαλό, υποαλλεργικό, αναπνέει και έχει καλή ελαστικότητα και στήριξη.

Ελαστικότητα

Τα εσώρουχα πρέπει να είναι αρκετά ελαστικά ώστε να επιτρέπουν την ελεύθερη κίνηση αλλά παράλληλα να είναι και σφιχτά. Δηλαδή, θα πρέπει να παραμένουν στη θέση τους κάθε φορά που το παιδί τρέχει, παίζει, αθλείται.

Σχέδια

Είναι πολύ σημαντικό η επιλογή των εσωρούχων να γίνεται, εκτός των άλλων, με γνώμονα το γούστο του παιδιού σας όσον αφορά το σχέδιο, το χρώμα και το στυλ ( τα αγόρια για παράδειγμα δεν φοράνε όλα σλιπάκια, αισθάνονται πιο άνετα με μποξεράκια).

paidika esorouxa1

Τι άλλο πρέπει να έχετε κατά νου:

Ηλικία του παιδιού

Για τα μωρά, είναι καλύτερο να επιλέξετε μαλακά υφάσματα και οργανικά αν είναι δυνατόν. Αναζητήστε μοντέλα που εφαρμόζουν καλά και είναι εύχρηστα ειδικά όταν το μωρό φοράει πάνες.

Όταν το παιδί αρχίζει να πηγαίνει μόνο του στην τουαλέτα, επιλέξτε εσώρουχα άνετα στη χρήση του και να αντέχουν στο πλύσιμο. Για τα μεγαλύτερα παιδιά, τα ελαστικά, μαλακά εσώρουχα είναι μια καλή επιλογή λόγω της αυξημένης σωματικής δραστηριότητας.

Κατάλληλο μέγεθος

Το μέγεθος του εσώρουχου πρέπει να είναι κατάλληλο για το παιδί σας γιατί αν είναι μεγαλύτερο δεν θα εφαρμόζει καλά ενώ αν είναι μικρότερο θα το σφίγγει ή θα το πιέζει.

Χρωματιστά εσώρουχα

Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά λατρεύουν τα χρώματα και τα σχέδια στα ρούχα τους, αλλά να έχετε κατά νου ότι συχνά τα χρωματιστά εσώρουχα ενδέχεται να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα.Είναι καλύτερο να επιλέξετε λευκά εσώρουχα ή σε μονόχρωμα χρώματα, ειδικά αν δεν τα έχετε δοκιμάσει άλλη φορά.

Φινιρίσματα και ετικέτες

Βεβαιωθείτε ότι οι ραφές δεν είναι παχιές, καθώς μπορεί να σημαδέψουν το δέρμα και να προκαλέσουν τριβή και πληγές. Όσον αφορά τις ετικέτες, είναι καλύτερο να είναι ραμμένες ή κολλημένες και να είναι κατασκευασμένες από απαλό ύφασμα. Διαφορετικά αφαιρέστε τις προσεκτικά έτσι ώστε να μην προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα του παιδιού.

Πηγή: youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved