Εσώρουχα εγκυμοσύνης: Τι θα χρειαστείτε

Ποια είναι τα κατάλληλα εσώρουχα για την εγκυμοσύνη;

Εσώρουχα εγκυμοσύνης: Τι θα χρειαστείτε

Τα εσώρουχα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο στην περίοδο της εγκυμοσύνης, γιατί τότε παραπάνω από ποτέ, η γυναίκα θέλει να νιώθει άνεση αλλά και σταθερότητα.

Ας δούμε τι χρειάζεστε:

Είναι σημαντικό από την περίοδο της εγκυμοσύνης ακόμη να φορέσετε ειδικά σουτιέν εγκυμοσύνης που θα υποστηρίξουν το στήθος σας στις αλλαγές που θα υποστεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, χωρίς να το πιέζουν και χωρίς να εμποδίζουν τους γαλακτοφόρους αδένες να αναπτυχθούν σύμφωνα με τη φύση τους.

Μέχρι τον 9ο μήνα το στήθος σας θα έχει μεγαλώσει περίπου δυο νούμερα. Αποφεύγετε τα σουτιέν με μπανέλες και ενίσχυση. Ιδανικά και ασφαλή σουτιέν είναι εκείνα που μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα μητρότητας, καθώς και τα λεγόμενα αθλητικά σουτιέν, που μπορείτε να βρείτε σε πολυκαταστήματα και σε καταστήματα με αθλητικά είδη.

Προτιμήστε κανονικά σλιπ, βαμβακερά και χωρίς ραφές. Κάθε άλλο ύφασμα που έρχεται σε επαφή με τα γυναικεία γεννητικά όργανα, πέρα από το βαμβάκι, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για ανάπτυξη μυκητών στην περιοχή. Αυτό συμβαίνει γιατί τα συνθετικά υφάσματα σε συνυδασμό με την υγρασία που ούτως ή άλλως επικρατεί στην περιοχή και τις υψηλές θερμοκρασίες λόγω τριβής από την κίνηση και την καθημερινότητα, ευνοούν την εμφάνιση μυκητιάσεων που μπορεί να ταλαιπωρήσουν πολύ μια γυναίκα.

Σημαντικό είναι επίσης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης να δείτε και τις υποστηρικτικές ζώνες εγκυμοσύνηςπου συγκρατούν την κοιλιά και απομακρύνουν το βάρος από τη μέση σας, με ότι ενοχλήσεις αυτό συνεπάγεται.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved