Μωρά δοκιμάζουν νέες τροφές και οι αντιδράσεις τους είναι απολαυστικές (vids)

  • Πώς αντιδρούν τα παιδιά όταν δοκιμάζουν νέες τροφές;
  • Πότε είναι έτοιμο το μωρό να ξεκινήσει τις στερεές τροφές;
Μωρά δοκιμάζουν νέες τροφές και οι αντιδράσεις τους είναι απολαυστικές (vids)

Από τον έκτο περίπου μήνα κι έπειτα, το μητρικό ή ξένο γάλα, δεν καλύπτει τις ανάγκες του μωρού σε θρεπτικά συστατικά και οι στερεές τροφές εισάγονται σταδιακά στη διατροφή του.

Από τις πρώτες τροφές που δοκιμάζει το μωρό είναι διάφορα λαχανικά και φρούτα και ακολουθούν το κρέας, το ψάρι και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Σημαντικό για να εξοικειωθεί το παιδί με την όλη διαδικασία εισαγωγής στερεών τροφών στη διατροφή του, θεωρείται η έκθεση σε τροφές με διαφορετικές γεύσεις και υφές.

Πώς αντιδρούν τα παιδιά όταν δοκιμάζουν νέες τροφές;

Μέχρι και τον έκτο μήνα το παιδί γνωρίζει μόνο τη γεύση του μητρικού ή ξένου γάλακτος. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο περίεργο θα τους φαίνεται να δοκιμάζουν κάτι που έχει πολύ διαφορετική γεύση -για παράδειγμα πολύ ξινή ή πολύ γλυκιά- αλλά και υφή.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε μερικά από τα πιο απολαυστικά στιγμιότυπα που έχουν κάνει κατά καιρούς το γύρο του διαδιτκυύου με μωράκια που δοκιμάζουν, φρούτα, λαχανικά, παγωτά και άλλα τρόφιμα. Άλλα ξαφνιάζονται, άλλα το απολαμβάνουν και άλλα κοιτούν με απορία τους γονείς τους.Εξίσου απολαυστική είναι και η αντίδραση της χαριτωμένης μπέμπας που πρωταγωνιστεί στο παρακάτω βίντεο, όταν δοκιμάζει για πρώτη φορά παγωτό. Στην περίπτωσή της βέβαια, οι γονείς της απλώς την άφησαν να δοκιμάσει μία μικρή ποσότητα και όχι να το φάει κανονικά, όμως εκείνη δεν λέει να το αφήσει από τα χέρια της.Πότε είναι έτοιμο το μωρό να ξεκινήσει τις στερεές τροφές;

Το μωρό θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις στερεές τροφές όταν φτάσει σε ένα συγκεκριμένο αναπτυξιακό στάδιο, κατά το οποίο θα μπορεί να κάνει τα εξής:

  • Κάθεται μόνο του και κρατάει το κεφάλι του σταθερό
  • Κάνει κινήσεις μασήματος με το στόμα του
  • Εκδηλώνει ενδιαφέρον για τρόφιμα που βλέπει
  • Θέλει και μπορεί να πιάνει τρόφιμα και αντικείμενα με τα χέρια του
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved