Επιθετικό παιδί: Πέντε τρόποι για να αντιμετωπίσετε την παιδική επιθετικότητα (pics+vid)

Τι μπορείτε να κάνετε για να διαχειριστείτε ένα επιθετικό παιδί.

Επιθετικό παιδί: Πέντε τρόποι για να αντιμετωπίσετε την παιδική επιθετικότητα (pics+vid)

Η επιθετικότητα στα παιδιά μπορεί να έχει πολλές μορφές: ξεσπάσματα θυμού, χτυπήματα, κλοτσιές ή δάγκωμα, λεκτικές επιθέσεις, εκσφενδόνιση αντικειμένων.

Σε αρκετές περιπτώσεις, τα παιδιά επιτίθενται επειδή είναι απογοητευμένα από ένα πρόβλημα ή μια κατάσταση που δεν μπορούν να διαχειριστούν.

Δεν έχουν μάθει ακόμα πώς να ελέγχουν τις παρορμήσεις τους ή να αντιμετωπίζουν τις συγκρούσεις με κοινωνικά αποδεκτούς τρόπους.

Σε άλλες περιπτώσεις, τα παιδιά μπορεί να παλεύουν με ειδικές δυσκολίες - όπως αγχωτικές καταστάσεις, προβλήματα συναισθηματικής φύσης, έλλειψη προσοχής, αυτιστικά συμπτώματα ή υπερκινητικότητα.

Ωστόσο, ακόμη και όταν τα παιδιά έχουν διαγνωσθεί με σοβαρές διαταραχές συμπεριφοράς - οι ενήλικες μπορούν να διαχειριστούν τα ξεσπάσματα θυμού.



Επιθετικότητα: αίτια

Οι επιθετικές τάσεις διαμορφώνονται από περιβαλλοντικές συνθήκες - τις πιέσεις, τις απειλές, τις ευκαιρίες και τις συνέπειες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά. Με την αποτύπωση αυτών των συνθηκών, μπορούμε να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά και να αλλάξουμε την πορεία ανάπτυξης.

Η επιθετικότητα στα παιδιά επηρεάζεται επίσης από περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Οι δάσκαλοι, η γειτονιά, οι φίλοι, τα social media, οι ιδεολογίες, παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση συμπεριφοράς ενός παιδιού. Και αυτές οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις ποικίλουν ανάλογα με τα γονίδια του παιδιού, τους προγεννητικούς παράγοντες και την πρώιμη έκθεση στο στρες.

Επιθετικότητα αντιμετώπιση

Μην παίρνετε προσωπικά

Τα παιδιά δεν επεξεργάζονται τα συναισθήματα και τις πληροφορίες με τον τρόπο που το κάνουν οι ενήλικες. Εάν το παιδί σας είναι πολύ μικρό, υπάρχουν πολλά που δεν καταλαβαίνει από τα συναισθήματά του ενώ εάν είναι μεγαλύτερο είναι πιθανό η κακή συμπεριφορά του να αντικατοπτρίζει την παρορμητικότητα ή την αδυναμία του να κάνει κάτι.

Ρεαλιστικές προσδοκίες

Πρέπει να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με την ικανότητα του παιδιού σας να ακολουθεί τους κανόνες και να συμμορφώνεται με αυτούς.

Όταν ζητάτε να κάνουν κάτι, πάντα να έχετε υπόψιν σας την ηλικία τους. Τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να ανταποκριθούν γρήγορα και αποτελεσματικά.

Λειτουργούν με μικρότερη ταχύτητα και είναι πιο δύσκολο να μεταβούν από τη μία δραστηριότητα στην άλλη. Οι οδηγίες πρέπει να είναι σαφείς και απλές και ο χρόνος επαρκής για να τις υλοποιήσουν.

Δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε στη gallery που ακολουθεί:

Πηγή: www.parentingscience.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved