7 πράγματα για τα οποία θα σε θυμάται το παιδί σου όταν μεγαλώσει

Εικόνες και βιώματα που θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη του παιδιού σας για μία ζωή. 

7 πράγματα για τα οποία θα σε θυμάται το παιδί σου όταν μεγαλώσει

Όλοι έχουμε αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία τις οποίες μνημονεύουμε και διηγούμαστε σε ανύποπτο χρόνο. Γιατί όμως μας έχουν μείνει τα συγκεκριμένα βιώματα και εικόνες από όλα όσα έχουμε ζήσει; Τι είναι αυτό που τα κάνει να ξεχωρίσουν και να χαραχτούν στη μνήμη μας για πάντα;

Και το κυριότερο; Ποια βιώματα από όλα όσα ζούμε καθημερινά, θα μείνουν στο δικό μας παιδί;

1. Οι όμορφες εμπειριες που ζήσατε μαζι

Μπορει να μην θυμάται όλα τα παιχνίδια που του έχετε πάρει σε γενέθλια, γιορτές και Χριστούγεννα, αλλά σίγουρα θα θυμάται όλες αυτές τις όμορφες στιγμές που έχετε μοιραστεί, τις εκδρομές που έχετε πάει, τις αγκαλιές και τα χάδια που του έχετε δώσει.

2. Τις στιγμές που αφήσατε κάτω το κινητό και ασχοληθήκατε μαζί του

Και όμως, το παιδί σας, σας παρατηρεί, βλέπει τις κινήσεις σας και σε μία εποχή όπου όλοι είμαστε με ένα κινητό στο χέρι, θα θυμάται τη στιγμή που εσείς το αφήσατε και του αφιερώσατε χρόνο για να παίξετε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ή να του δώσετε ένα φιλί.

3. Τα ενθαρρυντικά λόγια που του έχετε πει

Για τα παιδιά τα λόγια που τα ενθαρρύνουν ή που τα επιβραβεύουν είναι πολύ σημαντικά, ειδικά όταν τα ακούει από εσάς. Από αυτά τα λόγια παίρνουν δύναμη για να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο. Το ότι στηρίζετε το παιδί σας και πιστεύετε σε αυτό, μπορεί να είναι δεδομένο για εσάς αλλά όχι και για αυτό. Πείτε του οτι το αγαπάτε, ότι είστε περήφανη για αυτό και ότι ό,τι και να γίνει, θα είστε δίπλα του.

4. Τον τρόπο που διαχειριστήκατε τις δύσκολες καταστάσεις

Όσο και αν προσπαθείτε να προστατέψετε το παιδί σας από τις άσχημες καταστάσεις όπως είναι μία ασθένεια ή ένας τσακωμός, σίγουρα τις αντιλαμβάνεται και η δική σας διαχείριση είναι πολύ σημαντική. Από αυτήν παραδειγματίζεται για τη δική του συμπεριφορά στο μέλλον, αλλά και αντλεί δύναμη.

5. Τις στιγμές που δεν ήσασταν εκεί

Δυστυχώς η ύπαρξη αυτών των στιγμών είναι αναπόφευκτη. Έχετε όμως στο μυαλό σας ότι αυτές οι στιγμές είναι που κάνουν και όλες τις άλλες τόσο σπουδαίες και ιδιαίτερες.

6. Τη συμπεριφορά τη δική σας και του συντρόφου σας μεταξύ σας αλλά και απέναντι σε άλλους

Ακόμα και όταν νομίζετε ότι το μικρό σας δεν σας παρατηρεί ή δεν ακούει, εκείνο έχει τα μάτια και τα αυτά του ανοιχτά και απορροφά ό,τι συμβαίνει γύρω του. Το πώς μιλάτε και συμπεριφέρεστε εσείς και ο σύντροφός σας μεταξύ σας, αλλά και απέναντι σε φίλους και συγγενείς, "γράφει" μέσα του και επηρεάζει τη συμπεριφορά που και εκείνο θα έχει σε όσους συναναστρέφεται.

7. Το πώς λειτουργείτε κάτω από πίεση και άγχος

Η καθημερινότητα δεν είναι πάντα εύκολη και για το παιδί σας ο τρόπος που διαχειρίζεστε τα καθημερινά μικροπροβλήματα, όπως αυτά του πιεσμένου χρόνου, του έκτακτου διαγωνίσματος για το οποίο θα πρέπει να το διαβάσετε, είναι πολύ σημαντικός.

Για όλα τα παραπάνω, δώστε σημασία στο κάθε δευτερόλεπτο που περνάτε με το παιδί σας και απολαύστε την κάθε στιγμή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved