Οι εμμονές με τα τρένα, τα φορτηγά, τα αυτοκίνητα ή τους δεινόσαυρους κάνουν τα παιδιά εξυπνότερα

Μήπως το παιδί σας έχει εμμονή με κάποιο παιχνίδι; Με τους δεινόσαυρους, τους δράκους, τα αυτοκίνητα ή τα φορτηγά; 

Οι εμμονές με τα τρένα, τα φορτηγά, τα αυτοκίνητα ή τους δεινόσαυρους κάνουν τα παιδιά εξυπνότερα

Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτές οι εμμονές χαρακτηρίζονται ως «έντονα ενδιαφέροντα» (έντονο ενδιαφέρον για ένα συγκεκριμένο θέμα). Αυτά τα παιδιά βρίσκουν λύση σε προβλήματα, αναζητούν περισσότερη γνώση και συχνά θυμούνται αυτό που έμαθαν στην παιδική τους ηλικία, καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Αυτές οι εμμονές κάνουν τα παιδιά πιο έξυπνα

Πολλές δεκαετίες έρευνας και μελετών υποστηρίζουν το γεγονός ότι αυτές οι εμμονές είναι στην πραγματικότητα καλές για τα παιδιά. Τρεις μελέτες, ιδιαίτερα, έδειξαν ότι όταν τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν αυτά τα πολύ έντονα ενδιαφέροντα, τείνουν να είναι πιο έξυπνα και πιο έξυπνα από τα παιδιά που δεν έχουν εμμονές ή έντονα ενδιαφέροντα.

Ενώ τα κορίτσια έχουν και εκείνα συχνά έντονα ενδιαφέροντα, μια μελέτη στο Yale έδειξε επίσης ότι αυτές οι εμμονές είναι συχνότερες στα αγόρια παρά στα κορίτσια.

EMMONI ME TRENA KAI DINOSAUROUS PAIDI 3

Οι εμμονές ενισχύουν την αυτοπεποίθηση των παιδιών

«Τα έντονα ενδιαφέροντα ενισχύουν την αυτοπεποίθηση των παιδιών» ανέφερε η παιδοψυχίατρος-θεραπευτής του Johns Hopkins, Kelli Chen.

Μια μελέτη του 2008 διαπίστωσε ότι τα διαρκή έντονα ενδιαφέροντα, ιδιαίτερα σε έναν τομέα όπως π.χ. οι δεινόσαυροι, μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν αυξημένες γνώσεις, επιμονή και μεγαλύτερη προσοχή.

Τα έντονα ενδιαφέροντα δημιουργούν καλύτερους μαθητές και πιο έξυπνα παιδιά

Αυτό συμβαίνει γιατί αυτά τα παιδιά καθημερινά αναζητούν συνεχώς περισσότερες πληροφορίες γι' αυτό που τα ενδιαφέρει και πάντα θέτουν ερωτήσεις ώστε να μάθουν περισσότερα πράγματα, γεγονός που τα κάνει πιο έξυπνα παιδιά.

πηγή: yourmodernfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved