Νοσταλγικά παιχνίδια που θα απολαύσουν τα παιδιά, πριν πέσουν για ύπνο

Δείτε πώς ο ύπνος μπορεί να γίνει καλύτερος για ένα μεγαλύτερο παιδί.

Νοσταλγικά παιχνίδια που θα απολαύσουν τα παιδιά, πριν πέσουν για ύπνο

Τα καλοκαίρια, κυρίως, ο ύπνος είναι μία ιστορία που σηκώνει πολλή κουβέντα, στα περισσότερα σπίτια. Και οι διαπραγματεύσεις, ανάμεσα σε γονείς και παιδιά, «παίρνουν» φωτιά. Βλέπετε, τα μεγαλύτερα παιδιά, δεν καταλαβαίνουν από πρόγραμμα ύπνου. Και μία που τελειώνουν τα σχολεία και μία που αρχίζει το… ξεσάλωμα από την πλευρά τους.

Και το «λίγο ακόμα να καθίσω» είναι ένα παρακάλι τους, που άλλοτε πιάνει τόπο και άλλοτε φέρνει εντάσεις, ακόμη και φωνές. Ωστόσο, το να πάει το παιδί για ύπνο μαλωμένο, είναι κάτι που κανένας γονιός το θέλει. Και που σίγουρα, το μετανιώνει, όταν αυτό συμβαίνει. Για να μην έχετε, λοιπόν, τέτοιες στιγμές έντασης, αν το παιδί μείνει λίγο παραπάνω ξύπνιο, ας το περάσει δημιουργικά και δη στο δωμάτιο του, ώστε να μπει σε μία διαδικασία ύπνου με έναν διασκεδαστικό τρόπο.

Ποιος είναι αυτός; Μα τα παιχνίδια που παίζαμε εμείς μικρά, πριν κοιμηθούμε και είναι από τις αναμνήσεις, που έχουν χαραχτεί μέσα μας. Κάντε, λοιπόν, το ίδιο με τα παιδιά σας και να είστε σίγουρες ότι θα το διασκεδάσουν.

Ας δούμε ποια είναι αυτά και να τα ξαναθυμηθούμε.

Σπασμένο τηλέφωνο (Εδώ συμμετέχετε οικογενειακώς)

Μαξιλαροπόλεμος

Όνομα, ζώα, πράγματα

Θάρρος ή αλήθεια

Κλασικά επιτραπέζια παιγνίδια

Παντομίμα

Και κλασικά παίρνουν το φακό, κρύβονται κάτω από το σεντόνι και λένε διάφορες ιστορίες - ενίοτε και τρομακτικές. (Εδώ, όμως, μπορείτε οικογενειακώς να κρυφτείτε κάτω από το σεντόνι, να πάρετε το φακό και να διαβάσετε παραμύθια)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved