Βοηθήστε τα παιδιά να έχουν ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι

Με ατελείωτο παιχνίδι και ξεκούραση.

Βοηθήστε τα παιδιά να έχουν ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι

Πολλοί από εμάς αναπολούμε τα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων. Πιστεύαμε ότι δεν θα τελειώσουν ποτέ και ότι η ζωή μας θα είναι ένα ολοήμερο παιχνίδι στις αυλές των σπιτιών μας στο χωριό ή στη θάλασσα (για τους τυχερούς).

Οι εποχές σίγουρα έχουν αλλάξει και αρκετοί γονείς δεν έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους σε χωριό, κατασκήνωση, ή να κάνουν πολυήμερες διακοπές.
Μπορούν όμως να φανούν λίγο πιο ελαστικοί και να αφήσουν τα παιδιά τους να χαλαρώσουν, ειδικά τις μέρες που όλη η οικογένεια θα βρεθεί μαζί.

Για να περάσουν καλά τα παιδιά αλλά και εσείς:

  • Αξιοποιείστε το χρόνο που είστε μαζί τους για να σας εκφράσουν την επιθυμία τους για το τι θέλουν να κάνουν.
  • Αφήστε τα να ασχοληθούν με ό,τι τους αρέσει (εννοείται ότι δεν μιλάμε να μένουν με τις ώρες μπροστά σε μία οθόνη).
  • Κάντε πράγματα που ίσως θέλουν να μοιραστούν μαζί σας, ή αναθέστε τους κάποια μικρά καθήκοντα που θα τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους.
  • Ξεχάστε για λίγο το διάβασμα και τις επαναλήψεις. Αν έχουν διάθεση, επισκεφτείτε ένα βιβλιοπωλείο και αγοράστε ορισμένα εξωσχολικά βιβλία της προτίμησής τους.
  • Φανείτε πιο ελαστικοί με τα ωράρια ύπνου. Έχουν μπροστά τους μία ολόκληρη σχολική χρονιά που θα πρέπει να ξυπνούν από το άγριο χάραμα.
  • Δεν είναι υποχρεωμένα να κάνουν παρέα με τα παιδιά των φίλων σας που παραθερίζετε μαζί ή που γνωρίσατε εκεί. Η χημεία ισχύει και στις σχέσεις των παιδιών, ειδικά των λίγο μεγαλύτερων.

Γενικά προσπαθείστε να είστε και εσείς πιο χαλαροί στις διακοπές σας. Αφήστε τα πρέπει και τα μη για την επιστροφή.

Ο καιρός δυστυχώς περνά πολύ γρήγορα, ειδικά των καλοκαιρινών διακοπών.

photo: Adobe Stock

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved