'Αρνηση ή φόβος παιδιού για το μπάνιο - Πώς να το βοηθήσετε ν’αγαπήσει το νερό

Ορισμένα παιδιά μισούν το νερό και η ώρα του μπάνιου είναι πολύ δύσκολη.

'Αρνηση ή φόβος παιδιού για το μπάνιο - Πώς να το βοηθήσετε ν’αγαπήσει το νερό

Η ευκολότερη λύση ίσως είναι να κάνετε την ώρα του μπάνιου όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη και χαλαρή, φροντίζοντας να περιλαμβάνει και αρκετό παιχνίδι.

Προσπαθήστε να καταλάβετε τι ακριβώς φοβίζει το παιδί. Το μέγεθος της μπανιέρας; Η ποσότητα του νερού στην μπανιέρα; Ή μήπως ο φόβος του έχει να κάνει με κάποιο ατύχημα, αν κάποτε, για παράδειγμα , γλίστρησε και βρέθηκε ξαφνικά κάτω από το νερό; Αν φταίει το μέγεθος της μπανιέρας, βρείτε εναλλακτικές λύσεις , όπως μια μεγάλη λεκάνη.

Καθίστε το σε μια πετσέτα με τα ποδαράκια μέσα στον νερό της μπανιέρας ή της λεκάνης και αφήστε το να κλοτσάει χαρούμενα. Αυτό βοηθάει επίσης αν φοβάται την ποσότητα του νερού.

Επιτρέψτε του επίσης να πλυθεί έξω από την μπανιέρα χρησιμοποιώντας το νερό και ένα μαλακό πανάκι, έως ότου μπορέσετε σιγά σιγά να το πείσετε να μπει μέσα.

Αν δεν γίνει αυτό, θα μπορούσε να το δελεάσετε με νέα παιχνίδια για το μπάνιο!

Εξίσου χρήσιμο είναι και το παιχνίδι στον κήπο με το υπαίθριο ντους το καλοκαίρι ή το λάστιχο του ποτίσματος.

Το περίεργο είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κολύμπι για να ξεπεράσει το φόβο του για το νερό, αν και θα πρέπει να το συνηθίσει με το μαλακό.

Αφού δοκιμάσετε τις παραπάνω μεθόδους και το παιδί δείξει σημάδια προόδου, εξετάστε το ενδεχόμενο να το πάτε για κολύμπι.

Μπορείτε να το γράψετε σε μαθήματα κολύμβησης σε πισίνα ή να του μάθετε εσείς να κολυμπάει.

Διαβάστε επίσης

8 παράξενα πράγματα που μόνο τα παιδιά απολαμβάνουν
Μπάνιο μαζί με το παιδί μας. Σωστό ή λάθος;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved