Σε απασχολεί η ψυχολογία του παιδιού σου; Συμβουλές για υγιή και χαρούμενα παιδιά

Αυτό που θέλουμε όλοι οι γονείς για τα παιδιά μας είναι να είναι ευτυχισμένα!

Σε απασχολεί η ψυχολογία του παιδιού σου; Συμβουλές για υγιή και χαρούμενα παιδιά

Θέλουμε να είναι υγιή, να αγαπούν τους άλλους, να είναι δυνατά, να είναι ανεξάρτητα και να έχουν αυτοπεποίθηση σε όλες δοκιμασίες που τους φέρνει η ζωή.

Πώς όμως ένας γονιός μπορεί να δημιουργήσει ένα χαρούμενο περιβάλλον για το παιδί του ώστε να το επηρεάσει θετικά και στη μετέπειτα ζωή του;

1. Να διαβάζετε δυνατά κάθε μέρα

Το να διαβάζετε δυνατά κάθε μέρα στο παιδί σας είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα σε διάρκεια δώρα, που μπορείτε να του κάνετε. Από τον τόνο της φωνής σας μέχρι τους χαρακτήρες που φέρνετε στη «ζωή», το παιδί σας θα έχει καθαρές και θετικές εμπειρίες από το διάβασμα και την ανάγνωση από πολλή μικρή ηλικία. Επίσης θα έχει και όμορφες αναμνήσεις με εσάς να του διαβάζετε τις αγαπημένες του ιστορίες ξανά και ξανά.

20 tropoi 14

2. Κρατήστε ένα ημερολόγιο

Βοηθήστε το παιδί σας να κρατήσει ημερολόγιο και ζητήστε του να καταγράφει καθημερινά ο,τιδήποτε του κάνει εντύπωση ή πράγματα για τα οποία έχει απορία. Με αυτό τον τρόπο το παιδί σας θα ανακαλύψει ότι ακόμη και τα μικρά πράγματα είναι όμορφα και φέρνουν την ευτυχία ενώ θα μάθει ότι οι λέξεις και η μάθηση είναι σημαντικές εμπειρίες.

3. Τραγουδήστε

Η μουσική δημιουργεί συναισθήματα και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Το παιδί σας δεν το νοιάζει αν θα έχετε καλή φωνή ή θα είστε καλή performer. Το μόνο που θέλει είναι να διασκεδάζετε μαζί και να τραγουδάτε. Για εκείνο η φωνή σας είναι υπέροχη.

MAGEIRIKI PAIDIA

4. Μαγειρέψτε μαζί

Ως γνωστόν «Ο έρωτας περνάει πρώτα από το στομάχι», αυτό ισχύει και στην περίπτωση τη δική σας. Μαγειρέψτε μαζί το αγαπημένο φαγητό του παιδιού σας και έπειτα καθίστε όλη η οικογένεια μαζί στο τραπέζι για να το απολαύσετε.

5. Περάστε χρόνο μαζί

Αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας στο μικρό σας και κάντε μαζί κάτι διασκεδαστικό. Πηγαίνετε μια βόλτα στο πάρκο, κάντε ποδήλατο μαζί, γαργαλίστε ο ένας τον άλλο ή εκπληρώστε του μια επιθυμία. Όπως έκανε η μαμά του μικρού Στάθη στο παρακάτω βίντεο. Ο γιος της λατρεύει τους δεινόσαυρους και μάλιστα από πολύ μικρή ηλικία, έτσι φρόντισε να εκπληρώσει το όνειρό του και επισκέφθηκαν μαζί το Παλαιοντολογικό Μουσείο Αθηνών. Εκτός από αυτή την επίσκεψη όμως και με τη βοήθεια της Αmita, ο μικρός Στάθης ταξίδεψε με τη μαμά του μέχρι την Αγγλία, είδε πράγματα για πρώτη φορά και επισκέφθηκε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. Η ευτυχία είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του και αυτό έχει αποτυπωθεί στο παρακάτω βίντεο.



Πολλές φορές, εμείς οι γονείς χάνουμε τις στιγμές ευτυχίας επειδή είμαστε απορροφημένοι από μικρά πράγματα που σε 10 χρόνια από τώρα δεν θα έχουν σημασία. Από το ανησυχείτε λοιπόν για το αν λερώθηκε, αν σας άκουσε, αν λέρωσε το σπίτι ή αν τακτοποίησε το δωμάτιό του, αφιερώστε το χρόνο σας για να κάνετε πράγματα με το παιδί σας. Τα άπλυτα δεν θα πάνε πουθενά. Εκεί θα μείνουν να σας περιμένουν. Ο χρόνος όμως, φεύγει και δεν γυρίζει πίσω. Για αυτό κάντε μια βόλτα ή ένα ταξίδι με το παιδί σας και δείξτε του πράγματα που δεν έχει δει ποτέ ξανά στη ζωή του. Η ανταμοιβή σας; Η ευτυχία του και το χαμόγελό του. Η ανταμοιβή του; Ο χρόνος που θα περάσετε μαζί του, η αγάπη σας και η προσοχή σας!

Να θυμάστε, πώς οι όμορφες αναμνήσεις δημιουργούν ευτυχισμένα παιδιά και μετέπειτα ευτυχισμένους ενήλικες!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved