Τα 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για ένα ασφαλές καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι η περίοδος της χαλάρωσης και της ξενοιασιάς. Ωστόσο, μπορούν να συμβούν ατυχήματα με τα παιδιά ειδικά στη θάλασσα ή στην πισίνα.

Τα 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για ένα ασφαλές καλοκαίρι

Για να διασφαλίσετε ότι οι διακοπές σας δεν θα εξελιχθούν σε μία δυσάρεστη περιπέτεια, πρέπει να έχετε υπόψιν σας τα εξής:

1. Προσοχή στη θάλασσα και την πισίνα.
Δεν αφήνουμε χωρίς επίβλεψη τα παιδιά στο νερό και αποφεύγουμε τις πισίνες με συνωστισμό. Τα παιδιά δεν τρώνε πριν το μπάνιο και αφήνουμε να περάσει 1-2 ώρες μετά το γεύμα, πριν βουτήξουν ξανά.
2. Ανεξαρτησία ελεγχόμενη
Οι διακοπές, ειδικά αν είναι σε γνώριμο μέρος όπως το χωριό, είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας να κινηθούν ελεύθερα χωρίς τους περιορισμούς της πόλης. Όμως και σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται προσοχή. Πρέπει να γνωρίζετε τα παιδιά με τα οποία κάνουν παρέα, τη γειτονιά που κινούνται. Ξεκινήστε με μικρές παραχωρήσεις κάθε φορά για να έχετε τον έλεγχο.
3. Προσοχή στην οδήγηση
Πριν ξεκινήσετε για τις διακοπές σας, κάντε έναν τεχνικό έλεγχο στο αυτοκίνητό σας. Αποφύγετε τις μετακινήσεις τις ώρες με πολύ ζέστη, αν δεν την αντέχετε ή νοιώθετε ότι σας επηρεάζει. Ο εκνευρισμός και τα νεύρα δεν είναι καλός σύμβουλος στην οδήγηση. Επίσης αν υπάρχει ένταση και φωνές από τα παιδιά που σας ενοχλούν, φροντίστε να εκτονωθεί η κατάσταση και μετά να ξεκινήσετε για τον προορισμό σας. Είναι προτιμότερο να καθυστερήσετε λίγο παρά να οδηγείτε με θυμό και νεύρα.
4. Προσοχή στις παιδικές χαρές και στα παιχνίδια σε εξωτερικούς χώρους
Παρότι οι περισσότερες παιδικές χαρές είναι φτιαγμένες με συγκεκριμένες προδιαγραφές, η συντήρησή τους δεν είναι τακτική. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κρυφές εσοχές που μπορεί να τραυματίσουν το παιδί ή κούνιες που δεν είναι καλά στερεωμένες. Πολλά ατυχήματα σε παιδικές χαρές συμβαίνουν λόγω μη συντήρησης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σπασμένες κούνιες ή λυγισμένα σίδερα που μπορεί να τραυματίσουν ένα παιδί. Επίσης, πολλές τσουλήθρες είναι μεταλλικές και απορροφούν τη θερμότητα του ήλιου με αποτέλεσμα να « καίγεται» το παιδί αν δεν προσέξει.
5. Αντιλιακή προστασία
Οι αντηλιακές κρέμες προστατεύουν το δέρμα από ηλιακό έγκαυμα και ορισμένες μορφές καρκίνου, αλλά μόνο εάν χρησιμοποιηθούν σωστά και όχι ως δικαιολογία να παρατείνουμε τη διάρκεια έκθεσης στον ήλιο.
• Χρησιμοποιείστε αντηλιακά με την ένδειξη προστασία από UVAκαι UVB ακτίνες.
• Χρησιμοποιείστε αντηλιακά με δείκτη προστασίας (SPF) τουλάχιστον 15 έως 50.
Διδάξτε τα παιδιά σας πως να προστατεύουν τα μάτια και το δέρμα τους από τον ήλιο. Να θυμάστε ότι εσείς αποτελείτε το πρότυπό τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved