Γιατί τα παιδιά φοβούνται τον Άγιο Βασίλη και τι μπορούμε να κάνουμε;

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων. Οι στολισμένοι δρόμοι, το χριστουγεννιάτικο δέντρο, η όμορφη και γιορτινή ατμόσφαιρα, η προσμονή για τα δώρα, ο ελεύθερος χρόνος για παιχνίδι, κάνουν τα Χριστούγεννα... συναρπαστικά!

Γιατί τα παιδιά φοβούνται τον Άγιο Βασίλη και τι μπορούμε να κάνουμε;

Πρωταγωνιστής των ημερών βέβαια, δεν είναι άλλος από τον αγαπημένο μας Άγιο Βασίλη! Ο τροφαντός παππούλης με την κόκκινη στολή και τα άσπρα μαλλιά και γένια, διαβάζει τα εκατομμύρια γράμματα των παιδιών από κάθε γωνιά της γης και την παραμονή των Χριστουγέννων, ξεκινάει με το έλκηθρο του από την παγωμένη του πατρίδα και μοιράζει τα δώρα από σπίτι σε σπίτι.

Ο Άγιος Βασίλης είναι μία αγαπημένη φιγούρα των παιδικών μας χρόνων, πολλά παιδιά ωστόσο τον φοβόνται! Τι είναι αυτό όμως που προκαλεί αυτόν το φόβο στα παιδιά, και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς σαν γονείς;

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η φοβία ενός παιδιού για τον Άγιο Βασίλη, δεν είναι παράλογη. Ας το παραδεχτούμε! Και εμείς αν βλέπαμε ξαφνικά έναν άγνωστο, αρκετά πιο εύσωμο από εμάς, μέ το πρόσωπό του κρυμμένο πίσω από τα πλούσια, κατάλευκα γένια του, που μιλάει και φωνάζει δυνατά και θέλει να μας πάρει αγκαλιά, θα βάζαμε τα κλάματα! Πόσο μάλλον ένα παιδί!

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε, είναι να μπούμε στη θέση του. Για εμάς μπορεί ο Άγιος Βασίλης να είναι το σύμβολο της χαράς και της μαγείας των Χριστουγέννων, για τα περισσότερα όμως παιδιά ηλικίας 2 έως 7 ετών, η μακριά γενιάδα, η κόκκινη στολή ή το περίφημο "χο χο χο", μπορούν να είναι τρομακτικά.

Σημαντικό επίσης, είναι να δημιουργήσουμε ενθουσιασμό για τα Χριστούγεννα και τον Άγιο Βασίλη, έτσι ώστε το μικρό μας να νιώθει ανυπομονησία και χαρά για μία συνάντηση μαζί του. Μιλήστε του για τον Άγιο Βασίλη, δείξτε του εικόνες από το διαδίκτυο ή από χριστουγεννιάτικα παραμύθια, ζωγραφίστε τον, αγοράστε διακοσμητικά και θα γίνει το αγαπημένο του σύμβολο των Χριστουγέννων.

Ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα βέβαια, θα έχετε αν ο μπαμπάς, ο παππούς ή κάποιος θείος ντυθεί Άγιος Βασίλης! Η εμφάνισή του σε ένα οικείο περιβάλλον θα κάνει τα παιδιά να τον αγαπήσουν! Ακόμα και αν το παιδί μας δεν ξεπεράσει το φόβο του για τον Άγιο Βασίλη αμέσως, σιγά σιγά θα λατρέψει τα Χριστούγεννα και ότι έχει να κάνει με αυτά!

Δείτε εδώ περισσότερα χριστουγεννιάτικα θέματα όπως και πώς θα φτιάξετε νόστιμες υγιεινές χριστουγεννιάτικες συνταγές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved