Μπαμπάδες προσοχή! Αυτά είναι τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να πείτε ποτέ σε μία νέα μαμά!

Ένα μωρό αλλάζει τελείως τη καθημερινότητα ενός ζευγαριού και κάθε μαμά, ειδικά το πρώτο διάστημα, είναι πολύ ευαίσθητη. Η ψυχολογία της αλλάζει από τη μία στιγμή στην άλλη και χρειάζεται τη συμπαράσταση και την κατανόηση σας!

Μπαμπάδες προσοχή! Αυτά είναι τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να πείτε ποτέ σε μία νέα μαμά!

Η νέα καθημερινότητα, το άγχος, οι λίγες ώρες ύπνου μπορούν να μας κάνουν λίγο υπερβολικές με τις αντιδράσεις μας. Το διάστημα αυτό, ο σύντροφός μας θέλουμε φυσικά να είναι δίπλα μας και να μας στηρίζει. Προς όλους τους μπαμπάδες λοιπόν, αυτές είναι οι φράσεις που δεν πρέπει ποτέ να πείτε σε μία νέα μαμά!

1. «Αυτό είναι γυναικεία δουλειά!»
Εκτός αν αναφέρεστε στο θηλασμό, καλό είναι να αποφύγετε να πείτε αυτή τη φράση, οτιδήποτε άλλο και αν αφορά! Χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε τη βοήθειά σας, τόσο στις δουλειές του σπιτιού όσο και στη φροντίδα του μωρού! Στην οικογένεια δεν υπάρχουν αντρικές και γυναικείες δουλειές, καθώς ο ένας πρέπει να βοηθάει και καλύπτει τον άλλον!

2. «Τι έκανες σήμερα όλη μέρα;»

1momm3

Υπάρχει πιο εξουθενωτική δουλειά από το να είσαι μαμά; Είναι πλήρους απασχόλησης, 24 ώρες το 24ωρο που χρειάζεται πολύ τρέξιμο και υπομονή! Ρωτήσετε και απάντηση που θα πάρετε κατά πάσα πιθανότητα θα είναι κάπως έτσι: «Ξύπνησα μετά από δύο ώρες ύπνου στις 7:00 το πρωί, τάισα το μωρό, πήγα στη δουλειά, γύρισα τρέχοντας, ξανατάισα το μωρό, μαγείρεψα, καθάρισα το σπίτι, έκανα μπάνιο, τάισα για ακόμα μία φορά το μωρό. Η ώρα είναι μόλις 9:00 το βράδυ!».

3. «Φαίνεσαι κουρασμένη»
Και αλήθεια είναι ότι είμαστε, αλλά δε χρειάζεται να μας το θυμίζετε κάθε λεπτό! Η καθημερινότητα είναι σκέτη τρέλα και πολλές φορές δεν έχουμε χρόνο ούτε για ένα μπάνιο, πάντα όμως ένα κοπλιμέντο είναι καλοδεχούμενο και μας κάνει καλό! Αντί λοιπόν για «είσαι κουρασμένη», μπορείτε να πείτε «Τι όμορφη που είσαι αγάπη μου!» και η διάθεσή μας αμέσως φτάνει στα ύψη!

4. «Σταμάτα να ανησυχείς»
Δεν γίνεται! Είναι στη φύση κάθε μαμάς να ανησυχεί διαρκώς για το παιδί της και αυτό δεν αλλάζει όσα χρόνια και αν περάσουν. Μπορεί ορισμένες φορές να είμαστε λιγάκι υπερβολικές, με το να μας λέτε όμως να μην ανησυχούμε, δεν αλλάζει και τίποτα!

5. «Γιατί δεν έκανες...»
Τι να πρωτοκάνουμε άραγε; Με ένα μωρό στο σπίτι, η μέρα περνάει χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε και ο χρόνος που μας μένει είναι από ανύπαρκτος έως ελάχιστος!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved