Όταν το παιδί δε συμπαθεί τον νέο του δάσκαλο - Τι να κάνετε

Υπάρχει το ενδεχόμενο το παιδί σας να μη συμπαθεί τον νέο του δάσκαλο.

Όταν το παιδί δε συμπαθεί τον νέο του δάσκαλο - Τι να κάνετε
Bigstock

Η στιγμή που το παιδί θα επιστρέψει από το σχολείο και θα σας ανακοινώσει ότι δεν συμπαθεί τον νέο του δάσκαλο θα σας βρει σίγουρα απροετοίμαστους.

Προφανώς κι είναι το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να ακούσετε, όμως παραμένει ένα πιθανό ενδεχόμενο το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσετε.

proti-mera-sto-sxoleio.jpg

Μάθετε γιατί το παιδί σας νιώθει έτσι

Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το παιδί σας δεν συμπαθεί τον νέο του δάσκαλο. Ίσως είναι πιο αυστηρός από ό,τι έχει συνηθίσει το παιδί σας, ίσως το στυλ διδασκαλίας να μην του αρέσει ή να δυσκολεύεται να παρακολουθήσει το μάθημα.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, θα πρέπει να διερευνηθεί προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα.

Υποστηρίξτε το παιδί σας

Ακόμα κι αν έχετε την αίσθηση ότι τα σχόλια του παιδιού σας για τον δάσκαλό του μπορεί να μην είναι σοβαρά, θα πρέπει να δείξετε ότι τα ακούτε με προσοχή. Μόλις μάθετε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, θα είστε σε θέση να το επιλύσετε κιόλας.

paidia-teleionoun-to-sxoleio.jpg

Μιλήστε στον δάσκαλο

Η περίοδος προσαρμογής στη νέα σχολική χρονιά ποικίλει για το κάθε παιδί. Αν διαπιστώσετε ότι περνούν οι μέρες και η δυσαρέσκεια του παιδιού σας για τον δάσκαλό του είναι έντονη, καλό είναι να επιδιώξετε μια συνάντηση μαζί του. Κάθε καλός δάσκαλος θα είναι πρόθυμος να κάνει αυτή τη συζήτηση και να αναζητήσει μια από κοινού, λύση.

Είναι πιθανό ο δάσκαλος του παιδιού σας να μην γνωρίζει καν ότι υπάρχει πρόβλημα καθώς συχνά τα παιδιά δεν δείχνουν τι είναι εκείνο που τα ενοχλεί.

Μια συνάντηση μαζί του θα διαφωτίσει τόσο εσάς όσο και κι εκείνον για το πώς συμπεριφέρεται το παιδί σας μέσα στην τάξη και πώς μπορεί να βελτιωθεί η μεταξύ τους επικοινωνία.

Πηγή: moms.com

Η Μεγάλη Μέρα: Δείτε περισσότερα άρθρα στο back to school αφιέρωμα του Mothersblog.gr και... καλή αρχή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved