Δάσκαλος κατασκευάζει γραφεία για μαθητές - Η πρωτοβουλία που έγινε viral

"Έγινα δάσκαλος για να βοηθάω τα παιδιά. Για αυτό και μόνο."

Δάσκαλος κατασκευάζει γραφεία για μαθητές - Η πρωτοβουλία που έγινε viral
Facebook @Nate Evans / goodmorningamerica.com

Ο Nate Evans είναι δάσκαλος σε σχολείο της Αϊόβα και από τον Νοέμβριο μέχρι και σήμερα έχει φτιάξει πάνω από 600 γραφεία για μαθητές που παρακολουθούν μαθήματα με τηλεκπαίδευση.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβρη όταν κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών μαθημάτων παρατήρησε ότι πολλοί από τους μαθητές δεν είχαν γραφεία στο σπίτι και κάθονταν στο τραπέζι της κουζίνας ή το κρεβάτι τους. Ο Nate ξεκίνησε μόνος του το project "Woodworking with a Purpose" στο οποίο πολύ γρήγορα συμμετείχαν και άλλοι εθελοντές. Από τότε μέχρι και σήμερα, με τη βοήθεια 50 ακόμα εθελοντών, ο δάσκαλος έφτιαξε πάνω από 600 ξύλινα γραφεία για τα παιδιά.

kathigitis ftiaxnei grafeia 3

"Κάποιος έπρεπε να κάνει κάτι και σκέφτηκα γιατί όχι εγώ;" αναφέρει ο Nate σε συνέντευξή του στο goodmorningamerica.com. Τα πρώτα γραφεία τα έφτιαξε με υλικά που πλήρωσε ο ίδιος, στη συνέχεια όμως, αφού κοινοποίησε αυτήν του την προσπάθεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άρχισε να δέχεται ολοένα και περισσότερες δωρεές.

Στόχος του δασκάλου και της ομάδας του είναι να φτιάξουν 2020 γραφεία μέχρι το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς και όπως φαίνεται θα το πετύχουν.

"Έγινα δάσκαλος για να βοηθάω τα παιδιά. Για αυτό και μόνο. Όχι για τις καλοκαιρινές διακοπές ή για οτιδήποτε άλλο" αναφέρει ο Nate στη συνέντευξή του. "Προσφέρω τη βοήθειά μου εθελοντικά όπως μπορώ. Θέλω να βλέπω τα παιδιά να μεγαλώνουν και μαθαίνουν, τόσο στην τάξη μου, όσο και στο σπίτι τους."

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved