Τα συχνότερα λάθη που κάνουμε οι νέοι γονείς και πώς μπορούμε να τα διορθώσουμε!

Ο ερχομός ενός παιδιού αναμφισβήτητα είναι η μεγαλύτερη ευτυχία. Όσο μεγαλώνει το μικρό μας αγγελούδι, ως νέοι γονείς όμως, κάνουμε μικρά λαθάκια τα οποία μπορούμε να αποφύγουμε, αρκεί να μην υπάρχει πανικός!

Τα συχνότερα λάθη που κάνουμε οι νέοι γονείς και πώς μπορούμε να τα διορθώσουμε!

Εμείς συμβουλευτήκαμε ειδικούς, και σας παρουσιάζουμε τα επτά συνηθέστερα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι γονείς και τους τρόπους αποφυγής τους.

• Πανικοβάλλεστε με το οτιδήποτε συμβαίνει! Το άγχος και η ανησυχία που έχουν οι νέοι γονείς γίνονται αμέσως αντιληπτά από το μωράκι τους. Μην αντιδράτε υπερβολικά σε διάφορες καθημερινές συνήθειες που έχουν τα μωρά, όπως το φτύσιμο του φαγητού ή ενδεχομένως κάποιος εμετός. Πρέπει να χαλαρώσετε!

• Δεν επιτρέπετε στο μωρό σας να κλάψει. Είναι λογικό να σας περνάει από το μυαλό ότι το κλάμα ενός μωρού συνδέεται με κάτι κακό. Αυτό είναι λάθος, καθώς τα βρέφη επειδή δεν μπορούν να μιλήσουν, κλαίνε για να σας τραβήξουν την προσοχή. Εκείνο που θα πρέπει να σας ανησυχήσει, είναι όταν κλαίει συνέχεια και δεν σταματάει.

• Ξυπνάτε το μωράκι για να το θηλάσετε. Πολλές νέες μητέρες θεωρούν ότι με το μητρικό γάλα το παιδί δεν παίρνει μεγάλη ποσότητα φαγητού, με αποτέλεσμα να το ξυπνάνε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό δεν είναι σωστό, μια και το μητρικό γάλα είναι πολύ ωφέλιμο και δυναμωτικό για τα βρέφη.

• Μπερδεύετε το φτύσιμο και τα σάλια με τον εμετό. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η διαφορά μεταξύ του φτυσίματος και του εμετού, είναι η συχνότητα και όχι η ένταση. Αν το μωρό υποφέρει από κάποια ίωση ή κρυολόγημα, τότε θα κάνει εμετό κάθε 3-40 λεπτά.

• Νομίζετε διαρκώς ότι έχει πυρετό. Πολλές φορές οι γονείς πιάνουν το μωράκι τους και νομίζουν ότι έχει πυρετό επειδή είναι ζεστό. Λάθος! Σύμφωνα με τους ειδικούς ο πυρετός από 38 βαθμούς Κελσίου και πάνω είναι ανησυχητικός.

• Δεν έχετε τοποθετήσει σωστά το κάθισμα του μωρού στο αυτοκίνητο. Υπάρχουν περιπτώσεις που η τοποθέτησή του, είναι δύσκολη υπόθεση για εσάς. Για να είστε σίγουρη επισκεφθείτε το κατάστημα από το οποίο το αγοράσατε και ζητήστε τους να σας το τοποθετήσουν εκείνοι.

• Αμελείτε την φροντίδα των δοντιών του. Από τη βρεφική κιόλας ηλικία θα πρέπει να φροντίζετε για την στοματική υγιεινή των παιδιών σας. Να χρησιμοποιείτε πάντα μία υγρή γάζα για να καθαρίζετε τα ούλα του και όταν γίνει ενός έτους να του βουρτσίζετε τα δοντάκια του με οδοντόβουρτσα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved