5 πράγματα που φοβούνται οι νέες μαμάδες

Οι γυναίκες που πρόκειται να γεννήσουν ή έχουν γεννήσει το πρώτο τους παιδί έχουν, όπως είναι φυσικό, και πολλές ανησυχίες σε ό,τι αφορά τη σχέση τους με το παιδί, τις σχέσεις τους με τρίτους, φόβους για το άγνωστο που του περιμένει και πολλούς ακόμα προβληματισμούς. Δείτε τι φοβούνται περισσότερο οι νέες μαμάδες

5 πράγματα που φοβούνται οι νέες μαμάδες

Φοβάμαι μήπως γίνω σαν τη μαμά μου

Συνήθως δεν θέλει καμία νέα μαμά να επαναλάβει τα λάθη της δικής της μαμάς την οποία μέχρι στιγμής είχε για πρότυπο. Ξέρει όμως σε ποια σημεία έχει κάνει λάθη και φοβάται μήπως τα κάνει και εκείνη και στο μέλλον δεν μπορεί να τα διορθώσει.

Φοβάμαι μήπως χάσω τον εαυτό μου

Η συνεχής φροντίδα του μωρού, πολλές φορές δημιουργεί ανησυχία στη νέα μητέρα, μήπως έχει χάσει τον εαυτό της, μήπως δεν τον φροντίζει αρκετά και μήπως στο μέλλον θα χειροτερέψουν τα πράγματα καθώς όσο μεγαλώνει το παιδί, τόσο πιο μεγάλες είναι και οι απαιτήσεις του.

Φοβάμαι μήπως η σχέση μου με τον άντρα μου δεν είναι πια η ίδια

Η αλήθεια είναι ότι ο ερχομός ενός μωρού δημιουργεί αρκετούς κλυδωνισμούς στη σχέση των νέων γονιών μεταξύ τους. Ο φόβος λοιπόν της μητέρας είναι μήπως πάψει ο σύζυγός της να την κοιτά ερωτικά όπως παλιά και αυτό της δημιουργεί μεγάλο άγχος.

Έχω άγχος για τον χαρακτήρα που θα διαμορφώσει το παιδί μου

Πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι ο χαρακτήρας ενός παιδιού διαμορφώνεται μέχρι τα πέντε χρόνια του, όμως το θέμα είναι ποιοι είναι οι παράγοντες εκείνοι που τον διαμορφώνουν. Έτσι, αυτό από μόνο του δημιουργεί στη νέα μητέρα μεγάλο άγχος καθώς θέλει να μεγαλώσει ένα παιδί σύμφωνα με τα δικά της πρότυπα. Και αν δεν συμβεί αυτό όμως;

Φοβάμαι μήπως δεν θα έχω αρκετά χρήματα για τα έξοδα του παιδιού μου

Εν καιρώ κρίσης, είναι λογικό ένας από τους μεγαλύτερους φόβους μιας μάνας να είναι μήπως στο άμεσο μέλλον δεν έχει χρήματα ώστε να ζει το παιδί της αξιοπρεπώς ή για να ντυθεί. Κάτι που δυστυχώς, δεν μπορεί να εξαλειφθεί ως ανησυχία αφού όλα εξαρτώνται από τα οικονομικά δεδομένα της κάθε οικογένειας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved