Η κόρη του έκανε bullying σε συμμαθήτριά της και αυτή ήταν η τιμωρία της

Μπαμπάς ζήτησε από την κόρη του να ξυρίσει το κεφάλι της ως τιμωρία, επειδή έκανε bullying σε έφηβη με καρκίνο.

Η κόρη του έκανε bullying σε συμμαθήτριά της και αυτή ήταν η τιμωρία της

Αυτός ο μπαμπάς στράφηκε στο Reddit (πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης) για να ρωτήσει αν πήρε τη σωστή απόφαση για την τιμωρία της κόρης του.

Οι χρήστες του internet συνήθως βρίσκουν αφορμές και θυμώνουν με πολλά πράγματα. Από αγενείς μαμάδες που τσακώνονται κάτω από αναρτήσεις μέχρι γονείς που έχουν διαφορετικές απόψεις και σφάζονται με το γάντι μέσα από σχόλια, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να καυγαδίσει κανείς διαδικτυκά.

Ορίστε λοιπόν ακόμη ένας λόγος: Ένας μπαμπάς μπήκε στο Reddit και ζήτησε τη γνώμη άλλων γονιών για το αν έπραξε σωστά ή όχι, σε ό,τι έχει να κάνει με την "τιμωρία" της κόρης του. Η μητέρα της κόρης του και πρώην σύζυγός του, ταράχτηκε με την τιμωρία που της έβαλε, αλλά εκείνος πιστεύει ότι έπρεπε με κάποιον τρόπο να πάρει το μάθημά της.

"Η πρώην σύζυγός μου και εγώ έχουμε μια 16χρονη κόρη. Εγώ έχω την κηδεμονία. Το αναφέρω αυτό γιατί ό,τι έκανα, το έκανα χωρίς τη δική της σύμφωνη γνώμη!Έκανε bullying σε μια μαθήτρια που έχασε τα μαλλιά της, εξαιτίας των χημειοθεραπειών. Η κόρη μου μάλιστα, αφαίρεσε την περούκα από το κεφάλι του κοριτσιού! Δεν μεγάλωσα την κόρη με τέτοιο τρόπο ώστε να συμπεριφέρεται έτσι στους ανθρώπους και αηδίασα με την συμπεριφορά της. Για να την κάνω να πάρει ένα γερό μάθημα, μιας και η κόρη μου δεν έδειξε ίχνος μετανόησης, της έδωσα να διαλέξει μία από τις δύο επιλογές που είχε για τιμωρία. Είτε να πάρω όλες τις ηλεκτρονικές της συσκευές και να μην της αγοράσω ποτέ ξανά καμία άλλη ή να πάει σε ένα κομμωτήριο και να ξυρίσει τα μαλλιά της!".

Από τον τίτλο του άρθρου αντιλαμβάνεται κανείς ότι επέλεξε το δεύτερο και ο μπαμπάς ήθελε να ξέρει αν έκανε καλά ή όχι. Μέχρι στιγμής η ανάρτησή του έχει 166 σχόλια και τα περισσότερα εναντίον του.

bullying timoria 2

"Καθόλου καλός τρόπος διαχείρισης", σχολίασε κάποιος γονιός, ενώ κάποιος άλλος πρόσθεσε: "Τα παιδιά δεν γίνονται νταήδες εναντίον σε καρκινοπαθή παιδιά μέσα σε μια νύχτα. Σκέψου το ρόλο που είχες όλα αυτά τα χρόνια ως γονιός".

"Τα θαλάσσωσε στην κυριολεξία και εσύ δεν μπορούσε να σκεφτείς κάτι άλλο που θα την εξευτέλιζε λιγότερο;", σχολίασε ένας τρίτος.

Ωστόσο, υπήρξε και κάποιος που είχε μια καλύτερη ιδέα για το πώς ο μπαμπάς θα μπορούσε να έχει διαχειριστεί την όλη κατάσταση, χωρίς να χρειαστεί να εξευτελίσει την κόρη του. "Γιατί δεν την βάζεις να εργαστεί εθελοντικά σε έναν σύλλογο καρκινοπαθών και ειδικά παιδιών; Ίσως αυτό να τη βοηθήσει να τα συμπονέσει!".

Πολλές φορές εστιάζουμε στο πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ένα παιδί όταν είναι το θύμα, τι γίνεται όμως όταν το παιδί μας είναι ο θύτης; Πώς μπορούμε να του μιλήσουμε; Να το βοηθήσουμε; Ρωτήσαμε την συνεργάτιδά μας, Μαρίνα Μόσχα, Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια και να τι μας είπε.

Ποια παιδιά ασκούν bullying και γιατί;

bullying timoria 3

Είναι λυπηρό το πώς ένα παιδί φτάνει στο σημείο να προξενεί πόνο – σωματικό ή και ψυχικό – σε ένα άλλο ανυπεράσπιστο παιδί!. Χρειάζεται απλά να αναλογιστούμε όμως πως και εκείνο έχει υπάρξει θύμα! Ναι, όπως δείχνουν έρευνες ξανά και ξανά, το «κακό παιδί», ο θύτης, προέρχεται συνήθως από οικογένεια όπου η βία υπάρχει τουλάχιστον σε μία της μορφή: σωματική, λεκτική ή ακόμη και συναισθηματική. Έχει μεγαλώσει δηλαδή μέσα σε ένα κακοποιητικό περιβάλλον, όπου τα μέλη της οικογένειας αναπαραγάγουν αυτό που έγινε ή γίνεται ακόμη και στα ίδια ή τους τρόπους συμπεριφοράς που μαθαίνουν. Δεν είναι θλιβερό; Συνήθως, όλοι μας τα βάζουμε με τον θύτη, χωρίς όμως να αναλογιστούμε τι έχει περάσει και ο ίδιος ή τι μπορεί να περνάει ακόμη και τώρα. Κάποιες φορές το αναφέρουμε αλλά απλά, ως …εγκυκλοπαιδική γνώση και αμέσως μετά το ξεχνάμε και τον καταδικάζουμε! Και όμως, αυτό που συμβαίνει δεν είναι άλλο παρά η συνέχεια του κύκλου κακοποίησης, καθώς η βία γεννά βία και όπως λέμε, ο θύτης κάποτε ήταν ή εξακολουθεί και είναι σε άλλο περιβάλλον και αυτός θύμα.

Πώς αντιμετωπίζουμε ένα παιδί θύτη;

Όπως και να έχει, ότι και να συμβαίνει, χρειάζεται να έχουμε στο μυαλό μας πως και ο θύτης είναι απλά ένα παιδί που είτε μεγαλώνει και αυτό σε ένα περιβάλλον όμοιο με αυτό που δημιουργεί γύρω του ή αντιμετωπίζει προβλήματα. Η βοήθεια λοιπόν που χρειάζεται, είναι να σταθούμε δίπλα του, να ακούσουμε τι έχει να πει και να δούμε τι κρύβει κάτω από την μάσκα του σκληρού και δυνατού, να μπορέσουμε να χτυπήσουμε τις ευαίσθητες χορδές του για να απελευθερωθεί και ο ίδιος. Χρειάζεται σωστός χειρισμός και όχι τιμωρία, εφόσον η βία φέρνει ξανά βία, με τη μόνη διαφορά πως θύτες γινόμαστε τώρα πια εμείς και εκείνος μπαίνει στο ρόλο του θύματος! Είδατε πόσο …εύκολο είναι;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved