Έρευνα: Η τηλεόραση κάνει τα παιδιά δυστυχισμένα!

Μετά τα αποτελέσματα της έρευνας που υποστηρίζει πως η τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο επηρεάζει το μορφωτικό επίπεδο του παιδιού για την οποία σας ενημέρωσε το mothersblog.gr , έρχεται μία νέα έρευνα να υποδείξει στους γονείς πως αυτό το... κουτί που έχουμε στο σπίτι, μπορεί να επηρεάσει και την ψυχολογία του παιδιού και να το κάνει δυστυχισμένο.

Έρευνα: Η τηλεόραση κάνει τα παιδιά δυστυχισμένα!

Σύμφωνα με αυτή τη νέα έρευνα λοιπόν, τα παιδιά που περνούν πολλές ώρες μπροστά από την τηλεόραση, έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και νιώθουν περισσότερο άγχος στην καθημερινότητά τους.

Το Ινστιτούτο Υγείας της Αγγλίας επίσης προειδοποιεί ότι ο συγκεκριμένος –ανενεργός- τρόπος ζωής, έχει αρνητικές επιπτώσεις στην καλή υγεία του παιδιού.

Όπως σημειώνει η συγκεκριμένη έρευνα, τα παιδιά που παρακολουθούν πολλή τηλεόραση είναι δυνατόν να πάθουν ακόμα και κατάθλιψη.

Περίπου το 50% των παιδιών μέχρι επτά ετών δεν έχουν αρκετές δραστηριότητες ενώ όπως διαπιστώνει η έρευνα, τα κορίτσια είναι ακόμα λιγότερο δραστήρια από τα αγόρια.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ερευνών, τα παιδιά γίνονται όλο και πιο «τεμπέλικα» όταν βρίσκονται τις περισσότερες ώρες της ημέρας μπροστά από μία τηλεόραση ή μία οθόνη υπολογιστή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved