Χρώματα και ψυχολογία: Πώς τα χρώματα επηρεάζουν την ψυχολογία του παιδιού

Χρώματα και ψυχολογία: Πώς τα χρώματα επηρεάζουν την ψυχολογία του παιδιού

Τα χρώματα διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην ψυχολογική ανάπτυξη του παιδιού σας. Ένα μεγάλο μέρος της προσωπικότητας του παιδιού σας μπορεί να οφείλεται στα χρώματα που το εκθέτετε. Ρίξτε μια ματιά στο infographic που δημιουργήθηκε από το Mothersblog.gr και δείτε το θετικό ρόλο που παίζουν τα χρώματα στην ψυχική ανάπτυξη του παιδιού σας.

Μπλε

Ηρεμεί το μυαλό και το σώμα του παιδιού. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που στο υπνοδωμάτιό τους υπάρχει το μπλε χρώματα, τείνουν να είναι πιο παραγωγικά και πιο επιμελή στα μαθήματά τους.

Κίτρινο

Βοηθάει στη συγκέντρωση και ενισχύει τη μνήμη του παιδιού. Επιλέξτε το στις πιο απαλές του αποχρώσεις καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά είναι πιο νευρικά όταν ζουν σε ένα δωμάτιο με έντονο κιτρινο.

Ροζ

Προκαλεί ενσυναίσθηση και ηρεμεί το παιδί. Έρευνες υποστηρίζουν ότι το ροζ χρώμα εκπέμπει γαλήνη και ηρεμία.

Κόκκινο

Διεγείρει και ενεργοποιεί το σώμα του παιδιού. Για αυτό και μόνο το λόγο, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ένα μικρό πλαίσιο του δωματίου, όπως μια κολώνα ή έναν μικρό τοίχο.

Πράσινο

Βελτιώνει την κατανόηση και την αναγνωστική ταχύτητα του παιδιού. Σε αυτό το χρώμα, δύσκολα κανεις μπορεί να βρει μειονεκτήματα, καθώς είναι υπεύθυνο για την ισορροπία και την αίσθηση της πληρότητας.

Τα χρώματα έχουν την ικανότητα να εμπνέουν, να ενθουσιάζουν, να θεραπεύουν, να ηρεμούν. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση των παιδιών, που είναι ακόμη πιο ευαίσθητα στην έκθεσή των χρωμάτων. Αυτό που πρέπει να προσέχουν οι γονείς, είναι η σωστή επιλογή των χρωμάτων στο σπίτι και ειδικά στο παιδικό υπνοδωμάτιο.

Ενώ οι επιστήμονες έχουν μάθει αρκετά από τον τρόπο που επηρεάζουν τα χρώματα το σώμα και το μυαλό μας, κρατήστε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι κάθε παιδί ειναι διαφορετικό. Έρευνες έχουν δείξει ότι το χρώμα που θα βλέπει το παιδί σε καθημερινή βάση έχει μεγάλη σημασία για τον ψυχισμό του.

Δείτε στο παρακάτω πείραμα πώς τα χρώματα μπορούν να αλλάξουν τη στάση και τη συμπεριφορά των παιδιών σας. Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί!

Best of Network
© 2012-2023 Mothersblog.gr - All rights reserved