Οι τσίμπλες του μωρού: Πού οφείλονται και πώς θα τις αντιμετωπίσετε;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις τσίμπλες του μωρού σας.

Οι τσίμπλες του μωρού: Πού οφείλονται και πώς θα τις αντιμετωπίσετε;

Οι τσίμπλες στα μάτια του μωρού είναι ένα αρκετά σύνηθες φαινόμενο ειδικά τον πρώτο χρόνο ζωής του. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζονται ήδη λίγες μέρες μετά τον τοκετό (περίπου στο 6% των νεογέννητων).

Που οφείλονται οι τσίμπλες;

Οι τσίμπλες στα μάτια του μωρού δεν είναι ένα ανησυχητικό σύμπτωμα, αντιθέτως είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και οφείλεται στη στένωση ή απόφραξη του δακρυικού πόρου, το μικρό αυτό σωληνάκι που ξεκινάει από τη μέσα γωνία του ματιού και μεταφέρει τα δάκρυα στη μύτη.

Αντιμετώπιση

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα μωρά σταματούν να βγάζουν τσίμπλες στα μάτια μετά το πρώτο έτος, χωρίς κάποια θεραπεία. Μέχρι να έρθει όμως εκείνη η ώρα, θα πρέπει να φροντίζετε τα ματάκια του και να καθαρίζετε τις τσίμπλες τακτικά και προσεκτικά:

Βήμα 1ο:
Βρέξτε μία αποστειρωμένη γάζα με λίγο χαμομήλι ή φυσικό όρο

Βήμα 2ο:
Κάντε απαλό μασάζ στα ματάκια του μωρού. Τα χέρια σας πρέπει να είναι πολύ καλά πλυμένα και είναι σημαντικό οι κινήσεις σας να είναι προσεκτικές για να μην το τραυματίσετε.

Βήμα 3ο:
Εάν οι τσίμπλες είναι πάρα πολύ πυκνές, συμβουλευτείτε το γιατρό σας γιατί ενδέχεται αν χρειαστείτε κάποιο ειδικό κολλύριο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved