Ποια θα ήθελε να κυοφορήσει ένα μωρό Νεάντερνταλ;

Ο γενετιστής από το Χάρβαρντ, Τζόρτζ Τσερτς άφησε έκπληκτό το κοινό που παρακολουθούσε την συνέντευξη την οποία έδωσε αφού αποκάλυψε πως είναι πολύ κοντά στην ανάπτυξη μιας τεχνικής κλωνοποίησης ενός μωρού Νεάντερνταλ και το μόνο που θα χρειαστεί είναι μια γυναίκα να το κυοφορήσει.

Ποια θα ήθελε να κυοφορήσει ένα μωρό Νεάντερνταλ;


Για τον Τζορτζ η ανθρώπινη ζωή είναι μια θαυματουργή μηχανή η οποία έδωσε η φύση στον άνθρωπο σαν δώρο. Έχει μάλιστα συλλέξει αρκετό DNA από απολιθωμένα οστά και θα τον βοηθήσει να αναπλάσει το DNA του ανθρώπινου είδους που πλέον δεν υπάρχει. Πιστεύει πως σε περίπου 30.000 χρόνια μια μητέρα θα κυοφορήσει το κλωνοποιημένο έμβρυο.

Η Σούζαν Γιάνγκ πιστεύει πως κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να γίνει πραγματικότητα μιας και πειράματα κλωνοποίησης ήδη έχουν γίνει και μάλιστα με επιτυχία, όπως όταν κατάφεραν το 2009 να κλωνοποιήσουν ένα εξαφανισμένο είδος θηλαστικού το οποίο όμως δεν κατάφερε να επιβιώσει.

Αυτό που αναφέρουν όμως οι ερευνητές είναι οι διαφορές ανάμεσα σε μια μοντέρνα γυναίκα και μια γυναίκα Νεάντερνταλ. Λένε πως οι γυναίκες Νεάντερνταλ είχαν μεγαλύτερο γενετικό κανάλι από ότι οι μοντέρνες. Έτσι το μωρό Νεάντερνταλ είχε μακρύτερο κεφάλι από ότι ένα μοντέρνο μωρό και για αυτό η ανατομία της γυναίκας τότε ήταν πολύ διαφορετική από την μοντέρνα. Επίσης πιστεύουν ότι τα μωρά τότε μεγάλωναν πολύ πιο γρήγορα από τα μοντέρνα μωρά.

Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται σαν ταινία φαντασίας τώρα στο παρόν αλλά ο Τζόρτζ είναι σίγουρος πως στο μέλλον, σε 30,000 χρόνια δηλαδή το να γεννάνε οι γυναίκες μωρά Νεάντερνταλ θα είναι μια μόδα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved