Σύνδρομο της Δεύτερης Νύχτας : Γιατί η δεύτερη μέρα με το νεογέννητο μπορεί να είναι η πιο δύσκολη;

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το Σύνδρομο της Δεύτερης Νύχτας. 

Σύνδρομο της Δεύτερης Νύχτας : Γιατί η δεύτερη μέρα με το νεογέννητο μπορεί να είναι η πιο δύσκολη;

Μόλις το μωρό σας γεννηθεί, πιθανότατα το πρώτο 24ώρο να σας φανεί αρκετά εύκολο. Η δεύτερη νύχτα με ένα νεογέννητο, ωστόσο, είναι λίγο διαφορετική.

Το μωρό πιθανόν να μην είναι τόσο ήσυχο, να μην κοιμάται και επίσης να μην τρώει!

Τα …δράματα της δεύτερης νύχτας

Ως «Σύνδρομο της Δεύτερης Νύχτας», αναφέρεται η στιγμή κατά την οποία το μωρό φαίνεται ότι «αναγνωρίζει» πόσο έχει αλλάξει η ζωή του. Κι αυτό συμβαίνει το δεύτερο 24ωρο. Μετά από αρκετούς μήνες μέσα στη μήτρα, βιώνει μια άλλη πραγματικότητα που γίνεται αντιληπτή τη δεύτερη μέρα που ξυπνάει από το λήθαργο.

Από την δεύτερη μέρα, μπορει να έχει πονάκια, να κλαίει ασταμάτητα και γενικά να βγάζει έναν εκνευρισμό. Το μόνο πράγμα που μπορεί να το ηρεμεί είναι η αγκαλιά σας. Εάν αυτό συμβεί σε εσάς, θα παρατηρήσετε ότι κάθε φορά που προσπαθείτε να το βάλετε στην κούνια του, θα ξυπνάει και θα κλαίει, κάτι που μπορεί να σας κουράζει και να σας αγχώνει. Στάδιο όμως είναι και θα περάσει.

Είναι φυσιολογικό στάδιο και θα περάσει

Η δεύτερη νύχτα με το μωρό σας μπορεί να είναι δύσκολη , αλλά θα είναι ευκολότερο να την αντιμετωπίσετε αν σκεφτείτε τι βιώνει. Ξαφνικά, όλα τα πράγματα που είχε συνηθίσει - τα άνετα όρια της μήτρας σας, ο τακτικός χτύπος της καρδιάς σας - δεν υπάρχουν πια, κάνοντάς το να αισθάνεται αναστατωμένο. Αυτός είναι ο λόγος που σταματά να κλαίει όταν το κρατάτε αγκαλιά ή το θηλάζετε.

sidromo devteris nixtas1

Μην πανικοβάλλεστε

Προσπαθήστε να μη τρομάξετε εάν το μωρό δεν σας αφήσει να ξεκουραστείτε τη δεύτερη νύχτα και μη πιστεύετε ότι ο συνεχής θηλασμός μειώνει το γάλα. Το αντίθετο. Θυμηθείτε, ότι το μωρό θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή.

Πώς να το αντιμετωπίσετε

Εάν το μωρό σας αποκοιμηθεί στο στήθος σας, κρατήστε το για 20 λεπτά πριν το βάλετε στην κούνια του. Μπορείτε επίσης να κάνετε εναλλαγές με τον σύντροφό σας κρατώντας το μωρό όταν είναι ανήσυχο. Η σωματική επαφή είναι πολύ ισχυρή: προσφέροντας στο μωρό σας επαφή με το δέρμα θα σας βοηθήσει να το κρατήσετε ήρεμο. Το ίδιο ισχύει και με το θηλασμό.

Όσο δύσκολο κι αν φαντάζουν αυτές οι πρώτες μέρες, το σίγουρο είναι ότι θα βρείτε τους ρυθμούς σας καθώς περνούν οι μέρες.

Πηγή: babyology.com.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved