Ο γάμος μεταξύ συγγενών διπλασιάζει τον κίνδυνο γέννησης παιδιού με γενετικές ανωμαλίες

Είναι από τα πρώτα πράγματα που ακούμε όλοι μας από μικροί! Η ερωτική πράξη μεταξύ συγγενών δεν είναι καθόλου ασφαλής αφού το παιδί που θα έρθει στον κόσμο κινδυνεύει από σοβαρές γενετικές ανωμαλίες!

Ο γάμος μεταξύ συγγενών διπλασιάζει τον κίνδυνο γέννησης παιδιού με γενετικές ανωμαλίες

Οι επιστήμονες από τα Πανεπιστήμια Λιντς και Μπράντφορντ, με επικεφαλής τους καθηγητές Έαμον Σέρινταν και Νιλ Σμολ, διαπίστωσαν, αφού μελέτησαν τη γέννηση 13.500 μωρών, όλα μέλη της Πακιστανικής κοινότητας στην Αγγλία, ότι πολλά μωρά γεννήθηκαν με περισσότερες ανωμαλίες από το μέσο όρο του πληθυσμού.

Η έρευνα, που φιλοξενεί το iatropedia, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Lancet. Είναι αξιοσημείωτο πως ο γάμος μεταξύ πρώτων εξαδέλφων διπλασιάζει τον κίνδυνο γέννησης παιδιού με γενετικά ελαττώματα. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ερευνητές ο γάμος ανάμεσα σε πρώτα ξαδέρφια είναι υπεύθυνος για το ένα τρίτο (31%) των γενετικών ανωμαλιών στα μωρά των Πακιστανών στην Αγγλία.

Ο κίνδυνος γέννησης μωρού με σοβαρή βλάβη στην καρδιά ή στο νευρικό σύστημα, που μπορεί να επιφέρει και πρόωρο θάνατο, είναι μεν μικρός σε απόλυτους αριθμούς, παραμένει όμως διπλάσιος (6%) σε σχέση με τον γενικό πακιστανικό πληθυσμό (3%).

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved