Απίστευτο: Στην Αμερική έβγαλαν μέχρι και οδηγίες για να μη ξεχνούν οι γονείς τα παιδιά τους στο αυτοκίνητο

Τα περιστατικά εγκατάλειψης παιδιών μέσα σε αμάξια στην Αμερική έχουν φτάσει σε σημείο που σοκάρουν.

Απίστευτο: Στην Αμερική έβγαλαν μέχρι και οδηγίες για να μη ξεχνούν οι γονείς τα παιδιά τους στο αυτοκίνητο

Mάλιστα σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στατιστικά στοιχεία που δίνει ο αμερικάνικος οργανισμός Kids and Cars, 203 παιδιά έχουν πεθάνει ή τραυματιστεί σε χώρους πάρκινγκ.

Συνεχώς έρχονται στη δημοσιότητα διάφορα περιστατικά εγκατάλειψης παιδιών κυρίως σε χώρους πάρκινγκ ενώ οι αρχές της Αμερικής και οργανισμοί που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για αυτόν το σκοπό, προσπαθούν να μειώσουν αυτά τα συμβάντα με οδηγίες αλλά και βίντεο.
Διαβάστε τις απίστευτες οδηγίες προς τους γονείς για το τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά τους και να μη τα ξεχνούν (!) στο αυτοκίνητο.

• Δε πρέπει ποτέ να αφήνετε τα παιδιά σας ανεπιτήρητα μέσα στο αμάξι αλλά και όταν είστε γύρω από το αυτοκίνητο. Να αφήνετε τη πόρτα κλειδωμένη και τα κλειδιά εκτός του οπτικού τους πεδίου.

• Να τοποθετείτε ένα μεγάλο λούτρινο ζωάκι στο κάθισμα του μωρού σας. Έτσι όταν θα βάζετε το μωρό στο κάθισμα του, το λούτρινο θα μετακινείται στο κάθισμα δίπλα σας ως ένα οπτικό ερέθισμα για να θυμηθείτε ότι το παιδί σας βρίσκεται πίσω.

• Πάντα να αφήνετε τη τσάντα σας ή ότι άλλο σας είναι αναγκαίο στο πίσω κάθισμα δίπλα στο παιδί .

• Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικός σε περιόδους που η καθημερινότητα σας αλλάζει και να ελέγχετε πιο συχνά το πίσω κάθισμα. Αυτό μπορεί να συμβεί σε περιόδους που έχτε πολύ άγχος ή κάποια κρίση, στις διακοπές σας, σε αλλαγές απρόοπτες από το συνηθισμένο σας πρόγραμμα.

• Μη φοβάστε να παρέμβετε αν δείτε κάποιο παιδί ανεπιτήρητο σε ένα αμάξι .

Δείτε το απίστευτο βίντεο του The Globe and Mail εδώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved