Το μωρό μου δεν τρώει την στερεή τροφή του. Τι να κάνω;

Είναι γεγονός πως από τη στιγμή που ένα μωρό αρχίζει να τρώει στερεή τροφή, το άγχος της μαμάς μεγαλώνει καθώς δεν ξέρει πώς να χειριστεί τη μετάβαση από το γάλα σε κανονικά γεύματα.

Το μωρό μου δεν τρώει την στερεή τροφή του. Τι να κάνω;

Συνήθως, τα περισσότερα μωρά, έχοντας συνηθίσει το γάλα, αρνούνται να φάνε κάτι άλλο και έτσι τα πράγματα δυσκολεύουν ιδιαίτερα για τις μαμάδες.

Οι συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί, τα forums στο internet και ακόμα και οι γιατροί, συνήθως δημιουργούν σύγχυση στις νέες μαμάδες. Το mothersblog.gr συγκέντρωσε όλες τις... διαθέσιμες συμβουλές που δίνονται από τους παραπάνω, σας τις παραθέτει και στο χέρι σας είναι να επιλέξετε εκείνη που θεωρείτε πως είναι η κατάλληλη για το δικό σας παιδί, ανάλογα βέβαια με τη ιδιοσυγκρασία του.

Μία 29χρονη μητέρα από την Αγγλία, όταν ο γιος της έγινε έξι μηνών, άρχισε να του δίνει στερεή τροφή και ο μικρός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα όταν έβλεπε μπροστά του το φαγητό. Το έτρωγε με τα χέρια και όλα πήγαν καλά. Όταν όμως ενάμιση χρόνο μετά η μικρή της έγινε έξι μηνών και η μητέρα έκανε το ίδιο ακριβώς πράγμα, η μικρή της έδειξε τρομοκρατημένη όταν είδε μπροστά της το φαγητό. Έτσι, έπρεπε να βρει άλλον τρόπο για να την ταΐζει. Τελικά βρήκε η μικρή τον... δρόμο της καθώς η μαμά της διαπίστωσε πως μόνο όταν της έδινε το φαγητό με το κουτάλι έτρωγε κανονικά το φαγητό της. Η όλη διαδικασία δηλαδή από παιδί σε παιδί, διαφέρει.

Δύο συγγραφείς του βιβλίου: «Μάθετε το παιδί σας να αγαπάει το καλό φαγητό» έχουν άλλη άποψη για το πώς πρέπει ένα παιδί να αποκτήσει την πρώτη του επαφή με στερεή τροφή. Αυτοί προτείνουν να αφήνουμε τα μωρά μας να τρώνε με τα χέρια και όχι με κουτάλια, κάτι που ακολουθούν κατά κόρον πολλές νέες μαμάδες οι οποίες μάλιστα ανταλλάσσουν απόψεις σε αντίστοιχα forums στο internet. Απλά βάζετε μπροστά στο παιδί το φαγητό που τρώει η οικογένεια (ιδανικά μαγειρεμένο με λιγότερο αλάτι) και εκείνο αρχικά παίζει με το φαγητό και μόνο όταν πεινάσει το τρώει.
Για τα δεύτερα παιδιά μιας οικογένειας, τα πράγματα για την μαμά είναι πιο εύκολα καθώς προσπαθούν να αντιγράψουν τα πρώτα που ήδη τρώνε με πιρούνι ή κουτάλι το φαγητό τους. Έτσι η όλη διαδικασία γίνεται εύκολα και ανώδυνα χωρίς δυσκολίες.

Οι γιατροί πάλι δεν έχουν κανένα άγχος για το αν το παιδί θα τρώει στην αρχή ή όχι το στέρεο φαγητό του. Τα μωρά άλλωστε παίρνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται από το γάλα τους και έτσι, είναι εντελώς προαιρετικό να φάνε και το φαγητό τους, σύμφωνα πάντα με τους γιατρούς.

Το mothersblog.gr συνιστά στις νέες μανούλες ψυχραιμία καθώς πράγματι τα μωρά, έχοντας έντονο το ένστικτο της επιβίωσης, όταν πεινάσουν, θα αρχίσουν να κλαίνε και έτσι, ένα μπουκάλι γάλα θα είναι ό,τι πρέπει για τον οργανισμό τους, ακόμα και αν δεν έχετε καταφέρει να του δώσετε ούτε μία πιρουνιά από το φαγητό που του είχατε ετοιμάσει με τόση αγάπη...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved