Γέννησε μωρό με το σπέρμα άντρα που έχει πεθάνει

Πριν από ένα μήνα, γεννήθηκε στο Ισραήλ ένα κοριτσάκι που, όμως, ποτέ δεν θα γνωρίσει τον πατέρα του, καθώς έφυγε από τη ζωή πριν από έξι χρόνια, χτυπημένος από τον καρκίνο! Ούτε όμως η μητέρα του παιδιού έχει γνωρίσει ποτέ τον βιολογικό πατέρα της κόρης της!

Γέννησε μωρό με το σπέρμα άντρα που έχει πεθάνει

Η γυναίκα αυτή είναι η πρώτη στο Ισραήλ, στην οποία έγινε εξωσωματική γονιμοποίηση με σπέρμα ενός άντρα που δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Ο συγκεκριμένος άντρας όταν έμαθε για την αρρώστια του, θέλησε πριν να ξεκινήσει τις χημειοθεραπείες να διατηρήσει το σπέρμα του, σε περίπτωση που μετά τις θεραπείες έμενε στείρος. Έξι χρόνια μετά το θάνατό του λοιπόν, οι γονείς του επέλεξαν μια γυναίκα η οποία θα γεννούσε το εγγόνι τους το οποίο και θα κατάφερνε να κρατήσει ζωντανή την ανάμνηση του γιου τους.

Για τους γονείς του συγκεκριμένου άντρα δεν ήταν καθόλου εύκολη διαδικασία. Πρώτα έψαξαν να βρουν μια γυναίκα η οποία θα δεχόταν να κάνει κάτι τέτοιο και θα ήθελε και η ίδια να έχει ένα παιδί. Μετά ήρθαν σε επαφή με δικηγόρο για να μπορέσουν νομικά να χρησιμοποιήσουν το σπέρμα του γιου τους, καθώς δεν υπήρχε κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι ο γιος τους θέλει να χρησιμοποιηθεί το σπέρμα για εξωσωματική. Υπήρχε μόνο ένα έγγραφο στο οποίο αναφερόταν ότι εκείνος ήθελε να κάνει παιδιά.

Η σχέση μεταξύ των γονέων και της γυναίκας που έφερε στον κόσμο το παιδί είναι πολύ καλές και μάλιστα ο παππούς και η γιαγιά πιστεύουν ότι ακόμα και αν ζούσε ο γιος τους, εκείνη θα διάλεγε. Το δικαστήριο δεν έφερε τελικά καμία αντίρρηση όσον αφορά την εξωσωματική και όταν τελικά έμεινε έγκυος η γυναίκα, ο εισαγγελέας δήλωσε πως αυτό θα φέρει μεγάλη χαρά στους παππούδες μιας και στερήθηκαν το παιδί τους πριν από έξι χρόνια.

Η συγκεκριμένη ιστορία υπήρξε η αφορμή για να ξεκινήσουν και άλλες γυναίκες να χρησιμοποιούν το σπέρμα των συζύγων τους που δεν ζουν πια ώστε να κάνουν παιδί. Οι ίδιες γυναίκες υποστηρίζουν πως έτσι ανοίγει και ο δρόμος για όλες εκείνες που θέλουν να γίνουν μητέρες, έστω και αν δεν έχουν πλέον σύντροφο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved