Έρευνα: Οι ευεργετικές ιδιότητες του σιδήρου κατά την εγκυμοσύνη

Ενισχύεται πλέον ακόμα περισσότερο η άποψη ότι ο σίδηρος είναι ευεργετικός κατά την περίοδο εγκυμοσύνης μιας γυναίκας σε νέα έρευνα που διεξήχθη σε πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Έρευνα: Οι ευεργετικές ιδιότητες του σιδήρου κατά την εγκυμοσύνη

Και είναι ευεργετικός όχι μόνο για τον δικό της οργανισμό αλλά και για το μωρό που κυοφορεί. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής της νέας έρευνας, ο σίδηρος δεν μειώνει μόνο την πιθανότητα παρουσίασης αναιμίας στην έγκυο αλλά και τις πιθανότητες απόκτησης λιποβαρούς μωρού.

Πιο συγκεκριμένα, η χορήγηση σιδήρου έδειξε 50% μείωση στην πιθανότητα αναιμίας και 19% μείωση στον κίνδυνο γέννησης μωρού με χαμηλό βάρος. Επίσης διαπιστώθηκε ότι κατά 50% έως 60% μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης σιδηροπενίας. Οι γυναίκες που κατανάλωσαν ταμπλέτες σιδήρου κατά την εγκυμοσύνη επίσης είχαν κατά 16% λιγότερες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα.

Έτσι, είναι αναγκαίο για όλες τις μέλλουσες μανούλες να παίρνουν τις συνιστώμενες ποσότητες σιδήρου στον οργανισμό τους ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις κατά τη γέννηση του μωρού τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved