Οι αντιδράσεις των μωρών σας

Τα μωράκια γεννιούνται με την αίσθηση του εξερευνητή. Θέλουν να αγγίζουν τα πάντα, να τα αναλύουν ακόμη και αυτά τα οποία σε εμάς φαίνονται ασήμαντα. Υπάρχουν όμως και πολύ συγκεκριμένες αντιδράσεις των παιδιών ανάλογα με τις εβδομάδες που περνούν.

Οι αντιδράσεις των μωρών σας

Αντιδράσεις των νεογέννητων

Στις πρώτες φάσεις της ζωής τους τα αντανακλαστικά και οι μηχανισμοί επιβίωσης των μωρών μας είναι πολύ αναπτυγμένοι. Ανοιγοκλείνουν για παράδειγμα τα μάτια τους όταν για παράδειγμα περάσει κάποιο φως από μπροστά τους. Μπορείτε να το δοκιμάσετε αλλά να μην το παρακάνετε.

Όταν τους χαϊδεύετε τα μάγουλα για παράδειγμα, απλώνουν πάντα τα χεράκια τους για να σας πιάσουν το δάχτυλο. Εάν τα σηκώσετε ψηλά θα δείτε τα ποδαράκια τους να κουνιούνται ψάχνοντας να βρουν το έδαφος και οι κινήσεις τους θα μοιάζουν σαν να προσπαθούν να περπατήσουν.

Όταν περάσει το πρώτο διάστημα αρχίζουν όχι απλά να πιάνουν τα αντικείμενα, αλλά και να τα βάζουν στο στόμα τους και αυτό επίσης θέλει προσοχή. Είναι η περίοδος που πρέπει να προσέχετε πολύ μην βάλουν στο στόμα τους κάτι μυτερό ή κάτι μικρό.

Ένας δυνατός θόρυβος μπορεί να τα κάνει να πιαστούν από το πόδι ή από φόρεμά σας γιατί θα αναζητήσουν την ασφάλεια που τους λείπει. Αν είστε μακριά θα τα δείτε να κουλουριάζονται παίρνοντας τη θέση του εμβρύου. Κάποια άλλη αντίδραση είναι μόνο με το βλέμμα. Μπορεί δηλαδή να γυρίσουν απότομα τα μάτια τους αν ακούσουν κάποιο θόρυβο.

Μία άλλη συχνή τους αντίδραση είναι να προσπαθούν να μιμηθούν όποια γκριμάτσα βλέπουν από τους γονείς τους, βγάζουν τη γλώσσα, σηκώνουν τα φρύδια τους και χαμογελούν. Τις εκφράσεις τους τις ξεσηκώνουν από τους γονείς τους γι' αυτό θα πρέπει να προσέχετε τι κινήσεις σας, γιατί θα τις δείτε σε λίγο καιρό στα παιδιά σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved