Ποια υγρά επιτρέπεται να πίνει το μωρό μου που είναι πλέον ενός έτους;

Παρόλο που από τον 7ο μήνα τα μωρά αρχίζουν να πίνουν νερό και κόβεται τελείως η αποστείρωση, δεν μπορούν να πιουν ό,τι να 'ναι αφού ακόμα το παιδί δεν τρώει τα πάντα.

Ποια υγρά επιτρέπεται να πίνει το μωρό μου που είναι πλέον ενός έτους;

Άρα δεν πίνει και τα πάντα. Η παιδίατρος Κάρεν Πάλμερ συνιστά για τα υγρά που πρέπει να καταναλώνει ένα παιδί ενός έτους...

  • Το γάλα του θηλασμού είναι ό,τι πολυτιμότερο για το παιδί και έτσι θα πρέπει να το δίνει η μητέρα μέχρι τότε που θα έχει τη δυνατότητα. Επίσης, ένα μωρό ενός έτους μπορεί να πίνει και ειδικά γάλα βρεφικής ηλικίας μέχρι 12 μηνών καθώς σε αυτή την ηλικία τα μωρά χρειάζονται πολύ σίδηρο για να αναπτυχθούν.
  • Μην δίνετε σε τόσο μικρά παιδιά αγελαδινό γάλα. Δεν κάνει καλό στα έντερά τους.
  • Το νερό βρύσης είναι ιδανικό για ενυδάτωση του μωρού ανάμεσα στα γεύματα.
  • Αν το νερό βρύσης γνωρίζετε πως δεν είναι ασφαλές για το μωρό σας, δώστε του εμφιαλωμένο αλλά θα πρέπει να ελέγξετε ότι δεν έχει πολύ αλάτι ή άλλα ιχνοστοιχεία που μπορεί να ενοχλήσουν το παιδί.
  • Αν θέλετε να δώσετε στο παιδί χυμούς, επιλέξτε τυποποιημένους που όμως δεν έχουν καθόλου ζάχαρη ή φτιάξτε τους μόνες σας. Μία φορά την ημέρα, είναι ιδανικά. Αν δώσετε παραπάνω, κάποιοι χυμοί προκαλούν προβλήματα στα δόντια των παιδιών, αν δεν είναι καλοί. Γι' αυτό προσοχή.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved