Με μια απλή εξέταση αίματος θα μπορεί η μέλλουσα μαμά να μάθει το φύλο του παιδιού!

Μια νέα πρωτοποριακή και μη επεμβατική δοκιμή ανέπτυξαν οι επιστήμονες, από την οποία θα μπορούν πλέον οι μέλλουσες μαμάδες απο την πέμπτη εβδομάδα της κύησης να μάθουν αν έχουν κοριτσάκι ή αγοράκι.

Με μια απλή εξέταση αίματος θα μπορεί η μέλλουσα μαμά να μάθει το φύλο του παιδιού!

Ο επικεφαλής της έρευνας αυτής, δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό κάποιοι γονείς να γνωρίζουν το φύλο του παιδιού. Για παράδειγμα αν η μητέρα μεταφέρει το χρωματόσωμα Χ τότε αν έχει κορίτσι δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα αν όμως είναι αγόρι τότε έχει 50% πιθανότητες, να προκαλέσει αυτό κάποια ασθένεια όπως μυϊκή ατροφία ή αιμορροφιλία.

Σε έρευνα που έγινε σε περίπου 208 γυναίκες στο νοσοκομείο Cheil, συνέλεξαν μητρικό πλάσμα και μπόρεσαν από πολύ νωρίς να εξακριβώσουν το φύλο του μωρού από τις 5 εβδομάδες. Μέχρι στιγμής στην Βρετανία κάνουν την τεχνική της συλλογής αμνιακού υγρού, για να εξακριβώσουν το φύλο του μωρού, αλλά αυτό γίνεται περίπου στην 11 εβδομάδα και υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό αποβολής.

Ο Δρ,Τζέραλντ Βάισμαν είπε πως, παρόλο που η τεχνική αυτή χρειάζεται περισσότερη δουλεία για να τελειοποιηθεί , η τακτική αυτή δίνει την δυνατότητα να βρεθεί το φύλο του μωρού από πολύ νωρίς και θα βοηθήσει πολύ αργότερα σε διάφορες περιπτώσεις, ενώ οι σημερινές τακτικές δεν δίνουν πάντα το σωστό αποτέλεσμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved