5+1 τρόποι για να προστατέψετε το νήπιο από το τσίμπημα κουνουπιού

Καλοκαίρι χωρίς κουνούπια δε γίνεται.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα αφήσουμε τα παιδιά μας χωρίς προστασία. Ειδικά στις διακοπές όπου φεύγουμε από το περιβάλλον της πόλης και πάμε κοντά σε θάλασσα ή στην εξοχή, τα κουνούπια είναι ακόμη περισσότερα, συνεπώς και τα πιθανά τσιμπήματα!

Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτήν την περίπτωση για να προστατέψουμε το μικρό μας;

1. Το βράδυ όπου τα κουνούπια είναι περισσότερα και κάνει και λίγη ψυχρούλα, φορέστε στο μικρό σας μακρύ παντελόνι ή μπλούζα ώστε να αφήνετε όσο το δυνατόν λιγότερο δέρμα εκτεθιμένο.

2. Προτιμήστε τα ανοιχτόχρωμα ρούχα για το μικρό σας και αποφύγετε τα floral. Τα σχέδια των λουλουδιών τραβάνε τα κουνούπια και οι πιθανότητες να τσιμπήσουν το παιδί σας αυξάνονται.

3. Αντί να βάλετε αντικουνουπικό σπρέευ στο μικρό σας, εφαρμοστε το πάνω στα ρούχα του. Το αντικουνουπικό καλό είναι να έχει λάδι ευκαλύπτου, πικαρδίνη ή γερανοόλη.

4. Έχετε πάντα μαζί σας ένα αντικουνουπικό μηχάνημα. Όπου και αν πάτε, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και να κρατήσει εσάς και το μωρό σας όσο το δυνατόν πιο ασφαλές.

5. Αποφύγετε περιοχές με πολλά κουνούπια, όπως ποτάμια, εκτάσεις με πολλή βλάστηση ή στάσιμο νερό.

6. Χρησιμοποιήστε τις σίτες. Οι σίτες είναι μία σπουδαία ανακάλυψη που μπορεί να εξασφαλίσει και ότι θα δροσίζεστε αλλά και ότι τα κουνούπια θα μείνουν εκτός σπιτιού.

Πηγη: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved