Φυσικά εντομοαπωθητικά για κουνούπια: 5 σπιτικά έλαια για να τα διώξετε μακριά σας

Κι όμως, υπάρχουν συνταγές για φυσικά εντομοαπωθητικά!

Φυσικά εντομοαπωθητικά για κουνούπια: 5 σπιτικά έλαια για να τα διώξετε μακριά σας

Κανείς δεν αντέχει τη φαγούρα μετά το τσίμπημα κουνουπιού! Αν κάποιος ειδικά είναι «μαγνήτης» κουνουπιών, τότε σίγουρα έχει βαρεθεί τη φαγούρα, τα σπυράκια και την κοκκινίλα στο δέρμα του.

Για αυτό λοιπόν, όσοι έχουν τον «κουνουπομαγνήτη» επάνω τους καλό θα είναι να προτιμούν φυσικά εντομοαπωθητικά παρά χημικά! Παρακάτω θα βρείτε 10 διαφορετικά φυσικά έλαια που θα κρατήσουν τα κουνούπια μακριά σας και θα πείτε αντίο μια και καλή στα τσιμπήματα και τη φαγούρα!

1. Το αιθέριο έλαιο Ευκαλύπτου Λεμονιού

Έρευνα έδειξε ότι το έλαιο ευκαλυπτου λεμονιού, κράτησε τα κουνούπια μακριά στο 95% των ανθρώπων για πάνω από τρεις ώρες.

Φτιάξτε το δικό σας μείγμα χρησιμοποιώντας, 2 κ.τ.σ έλαιο ευκαλυπτου λεμονιού και 20 κ.τ.σ ηλιέλαιο. Βάλτε τα σε ένα μπουκάλι σπρέι, ανακινήστε καλά πριν τη χρήση και ψεκάστε στο δέρμα σας.

2. Λεβάντα

Το άρωμα της λεβάντας, αποδεδειγμένα διώχνει μακριά τα κουνούπια. Η λεβάντα έχει αναλγητικές, αντιμυκητιασικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από την πρόληψη στα τσιμπήματα κουνουπιών, μπορεί να ηρεμήσει και να απαλύνει το δέρμα.

Για αυτό λοιπόν, αγοράστε γλάστρες με λεβάντες. Κόψτε το φυτό, λιώστε το σε ένα γουδοχέρι και απλώστε το έλαιο που θα βγει στο δέρμα σας. Μια ακόμη πιο εύκολη εναλλακτική λύση, είναι να αγοράσετε έλαιο λεβάντας, να βάλετε μερικές σταγόνες σε ένα πανάκι και να περάσετε το δέρμα σας.

3. Έλαιο κανέλας

Η κανέλα δεν δίνει γεύση μόνο στα κοκκινιστά σας! Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε στην Taiwan, το έλαιο κανέλας «σκοτώνει» τα αβγά κουνουπιών. Εκτός από αυτό όμως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εντομοαπωθητικό.

Για να φτιάξετε το δικό σας διάλυμα θα πρέπει να βάλετε σε ένα μπουκάλι σπρέι, 24 σταγόνες έλαιο κανέλας σε 115 γρμ. νερό. Ανακινήστε καλά πριν τη χρήση.

4. Έλαιο από θυμάρι

Ακόμη ένα έλαιο που κάνει θαυματα είναι το έλαιο από θυμάρι. Έρευνα έδειξε ότι το συγκεκριμένο έλαιο προστατεύει από τα τσιμπήματα κουνουπιών.

Φτιάξτε ένα διάλυμα με 4 σταγόνες έλαιο θυμαριού και 4 σταγόνες ελαιόλαδο. Αν πάλι θέλετε να φτιάξετε ένα σπρέι, για να είναι πιο εύκολο στη χρήση του μπορείτε να βάλετε σε ένα μπουκάλι σπρέι 5 σταγόνες έλαιο από θυμάρι και 60 γρμ. νερό.

5. Μαγιοβότανο

Το Nepeta parnassica γνωστό και ως μαγιοβότανο μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει και ως αντικουνουπικό. Έρευνα έδειξε ότι το έλαιο μπορεί να κρατήσει μακριά τα κουνούπια 2-3 ώρες. Επίσης ερευνητές από το State University, ανακάλυψαν ότι το μαγιοβότανο είναι 10 φορές πιο αποτελεσματικό από οποιοδήποτε αντικουνουπικό προϊόν.

Πάντα να θυμάστε ότι ακόμη και τα έλαια κρύβουν κινδύνους:

  • Τα έλαια ΠΟΤΕ δεν πρέπει να τα βάζετε απευθείας στο δέρμα
  • Πάντα θα πρέπει να αναμιγνύονται με άλλα έλαια όπως ελαιόλαδο, λάδι αμυγδάλου ή ηλιέλαιο
  • Πάντα να συμβουλεύεστε ειδικό δερματολόγο πριν τη χρήση τους
  • Πάντα να δοκιμάζετε λίγο από το αντικουνουπικό που φτιάξατε σε μια μικρή περιοχή του δέρματος για να δείτε αν θα προκληθεί αλλεργική αντίδραση.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved