To μπάνιο του μωρού - Τα 4 πιο συνήθη λάθη που κάνουν οι γονείς (vid)

Το μπάνιο του μωρού είναι από τις πιο όμορφες στιγμές με το μωρό μας. Το κάνουμε όμως σωστά;

To μπάνιο του μωρού - Τα 4 πιο συνήθη λάθη που κάνουν οι γονείς (vid)

Το μπάνιο του μωρού αν και είναι κομμάτι της καθημερινής μας ρουτίνας, δεν γίνεται πάντα με τον σωστό τρόπο. Υπάρχουν κάποια συνήθη λάθη που κάνουν πολλοί γονείς και που ενδέχεται να κάνουμε και εμείς εν αγνοία μας.

1. Κάνουμε μπάνιο το μωρό μας πολύ συχνά

Ναι, είναι σημαντικό να δημιουργούμε μία ρουτίνα ύπνου για του μωρό μας, αλλά το μπάνιο δεν πρέπει οπωσδήποτε να είναι κομμάτι αυτής. Το να κάνουμε μπάνιο το μωρό μας μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετό, σύμφωνα με τους παιδιάτρους, ωστόσο είναι απαραίτητο να το πλένουμε και μετά το άλλαγμα πανας.

2. Χρησιμοποιούμε πολλά προϊόντα

Η αλήθεια είναι ότι στις μέρες μας υπάρχει πληθώρα προϊόντων για τη φροντίδα και το μπάνιο του μωρού μας. Είναι όμως όλα απαραίτητα; To μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα αφρόλουτρο ενυδατικό, με όμορφο άρωμα και χωρίς χρωστικές ουσίες και άλλα χημικά.

3. Το νερό δεν έχει την κατάλληλη θερμοκρασία

Στην προσπάθειά μας να βρούμε την ιδανική θερμοκρασία για το νερό που θα κάνουμε μπάνιο το μωρό μας πολλές φορές καταλήγει να είναι πολύ κρύο ή πολύ ζεστό. Σύμφωνα με τους παιδιάτρους, η ιδανική θερμοκρασία είναι περίπου στους 37,7 βαθμούς Κελσίου.

4. Αντιμετωπίζουμε τον ομφαλό διστακτικά

Όπως πολλοί νέοι γονείς ίσως και εσείς δε νιώθετε άνετα να βρέξετε, να ακουμπήσετε ή να καθαρίσετε τον ομφαλό του μωρού καθώς ένα κομμάτι του ομφάλιου λώρου ακόμα δεν έχει πέσει. Ωστόσο, και το σημείο αυτό θα πρέπει να καθαρίζεται σχολαστικά με μία γάζα και λίγο οινόπνευμα ή σκέτο νερό.

Τέλος, σύμφωνα με τους παιδιάτρους, οι νέεοι γονείς έχουμε την τάση να κάνουμε μπάνιο το μωρό μας με το που έρχεται στον κόσμο για να το καθαρίσουμε από το λευκό, κρεμώδες υγρό με το οποίο γεννιέται. Ωστόσο, αυτό το υγρό είναι ωφέλιμο για το μωρό και του κάνει καλό.

Δείτε τα συνηθέστερα λάθη που κάνουν οι γονείς στο μπάνιο του μωρού τους και στο παρακάτω βίντεο:



Πηγή: parents.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved