Θηλασμός το καλοκαίρι: Μύθοι και αλήθειες (vid)

Επηρεάζεται το μητρικό γάλα από τις υψηλές θερμοκρασίες;

 

Θηλασμός το καλοκαίρι: Μύθοι και αλήθειες (vid)

Μπορεί μία μαμά να θηλάσει στην παραλία ή μετά από μπάνιο σε πισίνα;

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που θέτουν οι νέες μαμάδες που θηλάζουν τα μωρά τους.

Σύμφωνα με την παιδίατρο και πιστοποιημένη σύμβουλο μητρικού θηλασμού Δρ.Αννα Πατσούρου, υπάρχει ο μύθος πώς με το μπάνιο στη θάλασσα κόβεται το γάλα.

«Κάτι τέτοιο είναι εντελώς αναληθές. Η κολύμβηση χαλαρώνει και αναζωογονεί σώμα και πνεύμα και ενδείκνυται ιδιαίτερα όταν θηλάζετε. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε στη θάλασσα, είναι ότι στήθος σας μυρίζει πολύ ελκυστικά για τις μέλισσες και τις σφήκες που πετούν δίπλα σας.

Σ’ αυτή την περίπτωση μην κάνετε έντονες κινήσεις που μπορεί να ερεθίσουν τα έντομα. Εάν σας τσιμπήσει κάτι, το γάλα σας δεν επηρεάζεται ως προς την ποσότητα ή την ποιότητα και μπορείτε να άφοβα να συνεχίσετε να θηλάζετε. Η κολύμβηση σε πισίνα επιτρέπεται», τονίζει στο βιβλίο της « Θηλασμός, μια υπέροχη εμπειρία», εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες.

Επίσης, είναι πολύ πιθανό το μωράκι σας με τη ζέστη να θέλει πιο συχνούς θηλασμούς -όχι γιατί δεν του φτάνει πια το γάλα σας, όχι γιατί δε χορταίνει... αλλά απλά για να ξεδιψάσει!

Το μητρικό γάλα δεν επηρεάζεται από τη θερμοκρασία που ανεβάζει το σώμα σας στον ήλιο, ούτε από τη θερμοκρασία του νερού της θάλασσας ή της πισίνας

Και να θυμάστε:

  • Πάρτε τις κατάλληλες προφυλάξεις και για το μωρό (καπελάκι, αντηλιακό αν είναι σε ηλικία που επιτρέπεται κλπ).
  • Φροντίστε να είστε σε σκιερό μέρος, έστω κάτω από μια ομπρέλα και αποφύγετε τις ακατάλληλες ώρες έκθεσης στον ήλιο.
  • Ένα παρεό θα σας βοηθήσει αν θέλετε να καλυφθείτε και να κρατήσετε τυχόν ενοχλητικά βλέμματα μακριά σας.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε ποιοι άλλοι μύθοι αλλά και αλήθειες αφορούν στον μητρικό θηλασμό:Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved