Για πρώτη φορά, η γέννηση ενός μωρού, μέσω μαγνητικής τομογραφίας (βίντεο)

Μια μητέρα γεννάει μέσα σε έναν ειδικό μαγνητικό το τομογράφο, ο οποίος ήταν ανοιχτός. Έτσι σε μια ταινία μόλις 30 δευτερολέπτων βλέπουμε τι συμβαίνει κατά το δεύτερο στάδιο του τοκετού, όπου η μητέρα εξωθεί το μωρό για να περάσει κάτω στο γεννητικό σωλήνα.

Για πρώτη φορά, η γέννηση ενός μωρού, μέσω μαγνητικής τομογραφίας (βίντεο)

Οι γιατροί του νοσοκομείου του Βερολίνου, δημοσιοποίησαν αυτό το βίντεο, στο οποίο δείχνει για πρώτη φορά την γέννηση ενός μωρού αλλά από μέσα!

Ο Δρ.Κρίστιαν Μπάμπεργκ και η ομάδα του, έκαναν αυτή τη σημαντική ανακάλυψη τον Νοέμβριο του 2010, αλλά τις εικόνες αποφάσισαν να τις δημοσιοποιήσουν πολύ αργότερα.

Η ταινία αυτή των 30 δευτερολέπτων έγινε με μια 24χρονη εθελόντρια η οποία έμεινε μέσα στον μαγνητικό τομογράφο για περίπου 45 λεπτά, κατά το δεύτερο στάδιο τοκετού, το στάδιο της εξώθησης. Στην ταινία βλέπουμε τις συσπάσεις που κάνει η μήτρα και που σπρώχνει η μητέρα ώστε το παιδί να περάσει στον γεννητικό σωλήνα, ενώ όταν σταματήσει η σύσπαση βλέπουμε πώς ηρεμεί η μήτρα και πώς το κεφάλι του μωρού υποχωρεί ελαφρώς.

Οι ειδικοί έπρεπε να σταματήσουν την καταγραφή λίγο πριν γεννηθεί το μωρό καθώς δεν ήθελαν να το εκθέσουν στο θόρυβο του μαγνητικού τομογράφου.

Το βίντεο αυτό μπορεί να βοηθήσει σε πολλές άλλες έρευνες και να λύσει πολλές απορίες. Για παράδειγμα για τις γυναίκες που τελικά οδηγούνται σε καισαρική τομή γιατί τα μωρά δεν μπόρεσαν να μεταβούν αποτελεσματικά στον γεννητικό σωλήνα.

Δείτε το μοναδικό βίντεο:

{youtube} kxwNqYwvaAI{/youtube}

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved