Ερευνα: Τα γονίδια καθορίζουν τη διάρκεια του ύπνου ενός μωρού

Οι γονείς πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τη συγκεκριμένη έρευνα! Τα γονίδια του μωρού σας θα καθορίσουν αν θα κοιμούνται κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ερευνα: Τα γονίδια καθορίζουν τη διάρκεια του ύπνου ενός μωρού


Στην άλλη πλευρά του νομίσματος, η ικανότητα των παιδιών να παίρνουν έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της μέρας έχει να κάνει περισσότερο με το περιβάλλον τους, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Επιστήμονες στον Καναδά, μελέτησαν τον ύπνο περίπου 1000 διδύμων στο Κεμπέκ, και διαπίστωσαν πως κατά κύριο λόγο τα γονίδιά του καθορίζουν το αν θα κοιμούνται ως παιδιά κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με την επιστημονική εφημερίδα «MyHealthNewsDaily» . «Η γενετική επίδραση είναι μόνο ένα μέρος της εξίσωσης που κοντρολάρει τη διάρκεια του ύπνου. Βέβαια οι γονείς καλά κάνουν και προσπαθούν να διορθώσουν κακές συνήθειες ύπνου των παιδιών τους ή την έλλειψη ύπνου στο παιδί τους» αποκαλύπτει η ερευνήτρια Έβελιν Τουσέτ η οποία είναι και ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο Laval στο Κεμπέκ. Η ίδια προσθέτει πως οι γονείς μπορούν να παρέμβουν σημαντικά ώστε να διορθώσουν τις κακές συνήθειες ύπνου ενός μωρού μέχρι τους 18 μήνες ζωής του. «Αυτός είναι ένας καλός χρόνος για να υπάρξουν κάποιες στρατηγικές από τους γονείς ώστε να βελτιωθεί ο χρόνος ύπνου ενός παιδιού, αν ακόμα αυτό δεν έχει βρει την σειρά του στον ύπνο τη νύχτα» πρόσθεσε. «Από την ηλικία των έξι μηνών, προτείνω στους γονείς να βάζουν τα παιδιά τους για ύπνο όταν είναι μισοκοιμισμένα αλλά ακόμα ξύπνια, ώστε να αναπτύξουν σωστή αντίληψη για την ώρα που νυστάζουν και να κοιμούνται μόνα τους» κατέληξε η Τουσέτ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved