Κοινά λάθη που κάνουν οι νέοι γονείς

Όταν για πρώτη φορά γίνεστε μαμάδες είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε ότι οι πληροφορίες που λαμβάνετε είναι πολλές και να πελαγώνετε. Υπάρχουν όμως κάποια βασικά λάθη που μπορούν να αποφευχθούν πολύ εύκολα.

Κοινά λάθη που κάνουν οι νέοι γονείς

* Καθίσματα αυτοκινήτου

Όταν τα αγοράζουμε κοιτάμε να είναι ασφαλή για τα παιδιά μας, σταθερά και άνετα. Το πιο συχνό λάθος όμως δεν είναι στην αγορά, αλλά στη χρήση. Πολλοί γονείς μη θέλοντας να ξυπνήσουν ένα μωράκι που κοιμάται στο κάθισμα επιλέγουν να το αφήνουν στο αυτοκίνητο μέχρι να ξυπνήσει. Αυτό είναι ιδιαίτερα ανθυγιεινό για το παιδί και όσο πιο μικρότερο είναι τόσο το χειρότερο, αφού τα παιδικά καθίσματα είναι μόνο για λίγες ώρες. Είναι προτιμότερο να μεταφερθεί σε κάποιο κρεβατάκι ή κούνια, ή ακόμη και στην αγκαλιά για λίγη ώρα.

* Προϊόντα φροντίδας

Μετά τη γέννα συχνά μας βομβαρδίζουν με διάφορα προϊόντα φροντίδας για τα παιδιά μας. Είναι όμως πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε από πριν τι τύπο δέρματος έχει το μωρό και βέβαια να μην είναι κάποια μάρκα που δεν γνωρίζουμε, ή δεν χρησιμοποιείται πολύ συχνά. Πάντα βέβαια θα πρέπει να είναι εγκεκριμένα τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για να αποφεύγουμε να γίνεται χρήση από κρέμες που έχουν τοξίνες και ένας τόσο νέος οργανισμός δεν μπορεί να τις απορροφήσει.

* Προσοχή στα παιχνίδια με ήχους

Είναι ωραίο να δίνουμε στα παιδιά παιχνίδια που κάνουν ήχους και παίζουν μουσική. Βοηθούν πολύ δίνοντας διάφορα ερεθίσματα στον εγκέφαλό τους. Δεν πρέπει όμως να γίνεται υπερβολική χρήση τους γιατί καμιά φορά οι ήχοι μπορεί να τα ενοχλήσουν.

* Προσοχή στις ώρες ύπνου

Είναι σίγουρα κουραστικό το συνεχόμενο ξύπνημα τις πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννα του μωρού. Όμως μέχρι να κερδίσει λίγο βάρος τα ξυπνήματα ανά τρίωρο είναι αναγκαστικά για να τρέφεται όπως πρέπει. Δεν πρέπει λοιπόν να φροντίζουμε να μένει το μωρό ξύπνιο πιο πολύ την ημέρα για να κοιμάται το βράδυ περισσότερες ώρες. Αυτό ισχύει και όταν είναι μεγαλύτερα βέβαια γιατί η υπερδιέγερση κάνει κακό και ο οργανισμός δεν λειτουργεί κανονικά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved