Η γέννηση μωρού πριν την 39η εβδομάδα μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στο ίδιο όταν ενηλικιωθεί!

Σε πολλές εγκυμοσύνες, οι γονείς αποφασίζουν να φέρουν τα παιδιά τους στον κόσμο πριν την 39η εβδομάδα, είτε γιατί δεν αντέχουν άλλο την κατάστασή τους οι γυναίκες, είτε γιατί τους βολεύει ημερολογιακά είτε για οικονομικούς λόγους.

Η γέννηση μωρού πριν την 39η εβδομάδα μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στο ίδιο όταν ενηλικιωθεί!

Δυστυχώς, αυτό που πολλοί γονείς πιστεύουν πως είναι καλό timing δείχνει να έχει κακές επιπτώσεις στα παιδιά. Μελέτες έδειξαν πως από τα 15 εκατομμύρια μωρά που έχουν γεννηθεί δημοσίως πιο νωρίς από την 40η εβδομάδα, το 1.000.000 μωρά πεθαίνουν λόγω της πρόωρης γέννησής τους. Και το ρίσκο του θανάτου διπλασιάζεται σε μωρά που γεννιούνται την 37η εβδομάδα σε σχέση με αυτά που γεννιούνται την 40ή.
Για πολλά από τα 14.000.000 μωρά που έρχονται νωρίς στη ζωή, οι ζωές τους είναι γεμάτες προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων προβλημάτων ύπνου και φαγητού αλλά και μαθησιακές δυσκολίες.
Στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, το Ιατρικό Κέντρο Athens Regional σε συνεργασία με το March of Dimes αποκάλυψε την πρόθεσή του να μειώσει τον αριθμό των πρόωρων γεννήσεων και των καισαρικών τομών που προγραμματίζονται πριν την 39η εβδομάδα κύησης. «Μέχρι πρότινος η ιατρική κοινότητα δεν γνώριζε το ρίσκο που μπορεί να υπάρχει στη γέννηση παιδιών την 38η εβδομάδα και τα οφέλη της γέννησης παιδιών μετά την 39η εβδομάδα» είπε η Tiffany Parrish, διευθυντικό στέλεχος στο Athens Regional. Και συνέχισε: «Τώρα γνωρίζουμε καλύτερα και έτσι πρέπει να κάνουμε και καλύτερα τα πράγματα. Όταν αυτά τα στοιχεία γίνουν γνωστά σε μητέρες και πατέρες, είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρξει μεγάλη κατανόηση και υποστήριξη ώστε οι γυναίκες να περιμένουν να περάσει η 39η εβδομάδα κύησης του μωρού τους».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved