Ο θηλασμός προστατεύει από καρκίνο και καρδιοπάθειες!

Μια ακόμη έρευνα αποδεικνύει πως ο θηλασμός μας προστατεύει από διάφορες ασθένειες.

Ο θηλασμός προστατεύει από καρκίνο και καρδιοπάθειες!

Αυτή τη φορά νέα, μεγάλη μελέτη στην οποία για πρώτη φορά αξιολογήθηκε η επίδραση του θηλασμού στον κίνδυνο θανάτου, στο πλαίσιο ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Στη μελέτη, που φιλοξενούν τα Νεα, αξιολογήθηκε επί 12 χρόνια η πορεία της υγείας σχεδόν 380.000 εθελοντών από εννέα ευρωπαϊκές χώρες, σε συνάρτηση με την υιοθέτηση επτά κύριων συστάσεων για την προστασία από τον καρκίνο. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, η υιοθέτηση και των επτά μειώνει κατά 34% τις πιθανότητες θανάτου από διάφορα νοσήματα και όχι μόνο από τον καρκίνο.
Εκτός από την αποφυγή του καπνίσματος η οποία δεν συμπεριελήφθη στην παρούσα ανάλυση, οι δύο οργανισμοί συνιστούν διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους, συστηματική φυσική δραστηριότητα, μείωση τροφίμων και ροφημάτων που συμβάλλουν στην αύξηση του βάρους, κατανάλωση κυρίως φυτικής προελεύσεως τροφίμων, μείωση κατανάλωσης κρέατος, περιορισμό του αλκοόλ και – στην περίπτωση των νεαρών γυναικών – θηλασμό των μωρών επί τουλάχιστον έξι μήνες.
«Αυτή η μεγάλη ευρωπαϊκή μελέτη είναι η πρώτη που δείχνει ότι υπάρχει ισχυρή συσχέτιση ανάμεσα στην υιοθέτηση των συστάσεων των WCRF/AICR και της μείωσης του κινδύνου θανάτου από καρκίνο, καρδιαγγειακά νοσήματα και ασθένειες του αναπνευστικού», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Τερέσα Νόρατ.
«Τώρα χρειάζονται περαιτέρω μελέτες, σε ακόμα μεγαλύτερους πληθυσμούς, για να επιβεβαιωθούν αυτά τα ευρήματα», πρόσθεσε η δρ Νόρατ, η οποία είναι κύρια ερευνήτρια στο Τμήμα Επιδημιολογίας & Βιοστατιστικής του ImperialCollege του Λονδίνου.
Η νέα μελέτη είναι επίσης η πρώτη που δείχνει ότι, εκτός από την αποφυγή του καπνίσματος, και άλλες παράμετροι του τρόπου ζωής μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο θανάτου από αναπνευστικά νοσήματα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved