Δείτε πώς θα αντιμετωπίσετε τις δρωτσίλες στο μωρό σας

Τρόποι για να εξαφανίσετε αυτά τα κόκκινα σπυράκια, από το δέρμα του μωρού σας.

Δείτε πώς θα αντιμετωπίσετε τις δρωτσίλες στο μωρό σας

Αλήθεια, πόσοι γονείς, και κυρίως νέοι γονείς, δεν έχουν τρομάξει βλέποντας αυτά τα μικρά κόκκινα σπυράκια που βγάζουν τα μωρά; Και πόσοι δεν έχουν φοβηθεί ότι το παιδάκι τους έχει υποστεί κάποιου είδους, αλλεργικό σοκ.

Οι δρωτσίλες, λοιπόν, εμφανίζονται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, με τη ζέστη. Και θα τις δείτε συνήθως, στις πτυχές του δέρματος και σε σημεία, όπως το στήθος, το στομάχι, ο λαιμός, η βουβωνική χώρα και οι γλουτοί του μωρού. Αν φοράει καπέλο, τότε είναι πιθανό ο ερεθισμός να επεκταθεί στο κεφάλι και στο μέτωπό του. Κι αυτό διότι οι δρωτσίλες προκαλούνται από τον ιδρώτα. Επίσης, είναι ένδειξη ότι το μωρό ζεσταίνεται πολύ.

Δείτε, παρακάτω, τι μπορείτε να κάνετε, ώστε να τις αντιμετωπίσετε, αλλά και να ανακουφίσετε το παιδάκι σας, από τη φαγούρα που προκαλούν.

drotsiles

Βγάλτε του τα ρούχα και μετακινήστε το σε ένα δροσερό δωμάτιο ή σε σκιερό μέρος.

Με μία βαμβακερή πετσέτα σκουπίστε τον ιδρώτα του. Εναλλακτικά, μπορείτε να το τοποθετήσετε πάνω στην πετσέτα, ώστε να απορροφηθεί ο ιδρώτας. Στις περιοχές που είναι και πιο έντονες οι δρωτσίλες, μπορείτε να κάνετε κομπρέσες χαμομηλιού ή με σκέτο νερό.

Ένα μπάνιο με χλιαρό νερό είναι επίσης μία καλή και ανακουφιστική για το μωρό, λύση.

Όσο είναι σε έξαρση, μη βάζετε πάνω στο εξάνθημα αλοιφές ή κρέμες, καθώς η υγρασία μπορεί να το επιδεινώσει.

Τέλος τα πολύ ζεστά βράδια, που ιδρώνει το μωρό μπορείτε να βάλετε κλιματιστικό ή ανεμιστήρα στο παιδικό δωμάτιο, ώστε να είναι πιο δροσερά. Προσοχή: Αν χρησιμοποιήσετε ανεμιστήρα να μην πέφτει πάνω στο μωρό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved